Oamenii de știință au identificat o nouă sursă de energie regenerabilă. Centralele geotermale tipice valorifică căldura de la suprafața Pământului. Dar acum, oamenii de știință își îndreaptă atenția către o sursă mai puternică: roca super fierbinte.
O nouă analiză a cercetătorilor de la Universitatea Cornell și a celor de la Clean Air Task Force (CATF) evidențiază potențialul rocilor super fierbinți ca sursă semnificativă de energie regenerabilă. Acest lucru ar putea oferi energie abundentă, fiabilă și rentabilă.
Analiza notează că tehnologiile avansate ar putea face ca energia din roci superfierbinte să fie accesibilă pentru sistemele geotermale din orice locație.
„Prin inovare, energia rocilor superfierbinți ar putea avea potențialul de a furniza energie de bază pe termen lung, scalabilă și regenerabilă în mai multe locuri din lume, la o scară și un cost echivalent cu combustibilii fosili”, se arată în document.
Sursele tradiționale de energie geotermală sunt limitate la zonele cu flux ridicat de căldură în apropierea suprafeței Pământului – de obicei la marginea plăcilor tectonice. Cu toate acestea, tehnologiile mai noi urmăresc să obțină energie geotermală în mai multe locații, utilizând energia rocilor super fierbinți.
Continuarea în Aktual24
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: pixabay.com / Hans)