duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterObligate să se prostitueze pentru un euro pe minut în Spania

Obligate să se prostitueze pentru un euro pe minut în Spania

„Un euro pentru fiecare minut de sex”. Atât câștigau nouă femei care au fost răpite într-un bordel din orașul Campohermoso din Nijar, Almería (Spania), a informat astăzi Poliția Națională din Peninsula Iberică.

Agenții au lansat „Operațiunea Minotauro” în iunie, când au aflat că nouă femei din România, Columbia și Brazilia au fost obligați să se prostitueze împotriva voinței lor. Toate au fost eliberate de sub jugul organizației criminale.


Acestea au ajuns sa facă 12 ore sau chiar mai multe pe zi, fiind supuse tratamentului umilitor, amenințărilor și atacurilor. Aproximativ 15% din suma percepută pentru serviciile sexuale a trebuit să fie livrată persoanei din local, în plus față de 100 de euro pe săptămână ca taxă pentru utilizarea camerelor.
Poliția a arestat patru persoane care formau parte din acest grup criminal pentru trafic de persoane și alte infracțiuni legate de prostituție, drepturile lucrătorilor și cetățenii străini.

Organizația, perfect coordonată și cu distribuirea funcțiilor, a fost condusă de proprietarul clubului și de soția sa, ambii de naționalitate română, care au recrutat femei în toată Spania pentru a le exploata sexual.
În timpul deschiderii către public, cuplul a condus barul localului și a controlat femeile astfel încât să nu fie distrase și să efectueze un număr mare de servicii în fiecare noapte. În afara orelor de funcționare, acestea nu au putut părăsi sediul sau avea contact cu exteriorul, fapt care a făcut dificilă raportarea situației.
În plus, o altă persoană de naționalitate română era mâna dreaptă a liderului și era responsabilă pentru siguranța fetelor, transferul acestora și controlul timpului serviciilor sexuale. Ultimul dintre cei arestați este o femeie, care a practicat și prostituția în incintă, fiind și controlorul din interior pentru a putea rezolva orice tentativă de scăpare sau înșelăciune în livrarea banilor pe care trebuiau să-i dea șefului.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE