miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateObsedat sexual liber să colinde toată ţara

Obsedat sexual liber să colinde toată ţara

♦ Încă un botoşănean care a vrut să violeze o tânără în plină stradă va fi judecat în libertate.
♦ Registrul agresorilor sexuali, înfiinţat la nivel naţional pentru ca infractorii să poată fi ţinuţi la distanţă de potenţialele victime, nu-şi arată deocamdată efectele

Un bărbat bănuit de agresiune sexuală va fi judecat în libertate, după ce magistrații au dispus revocarea măsurii arestării preventive și plasarea acestuia sub control judiciar. Decizia instanței este definitivă, iar bărbatul s-a ales numai cu o serie de restricții, fiind obligat să respecte și o serie de măsuri.

Agresiunea sexuală a avut loc în seara zilei de 10 august, pe Aleea Nucului din municipiul Botoșani, când individul, Marius C., în vârstă de 33 de ani, a urmărit și atacat o tânără de 22 de ani. Victima l-a observat și a luat-o la fugă, dar a bărbatul a prins-o și a constrâns-o să meargă spre un imobil, unde i-a pus mâna la gură și i-a spus să nu țipe pentru că „iese urât”. Prinsă cu putere de brațul drept, tânăra a fost împinsă spre zid, după care individul a atins-o cu mâinile în zona feselor și a încercat să-i ridice tricoul cu care era îmbrăcată, împrejurare în care victima a opus rezistență și a țipat, reușind să scape.

Marcată de cele întâmplate, tânăra a sesizat Poliția Municipiului Botoșani, iar pe 11 august suspectul, Marius C., a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și prezentat în fața judecătorilor de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Botoșani, care au dispus arestarea lui preventivă. Investigațiile făcute de anchetatori au confirmat relatările victimei, fiind ridicate și o serie de înregistrări video, o parte din scenă fiind surprinsă de o cameră de supraveghere.

Două săptămâni mai târziu, bărbatul a fost trimis în judecată, mandatul de arestare fiind prelungit până luna trecută.

Agresiune negată în faţa anchetatorilor

Audiat în Camera preliminară, individul a recunoscut că s-a întâlnit cu victima, negând însă că ar fi agresat-o în vreun fel pe aceasta. Ba mai mult, el a invocat că nu ar fi fost „acte de agresiune sexuală grave”. Ulterior, el a contestat măsura arestării, iar săptămâna trecută o instanță de judecată l-a eliberat sub control judiciar.

„Este real că nu poate fi trecut cu vederea gradul de pericol social al infracțiunii reținute în sarcina inculpatului, însă acest criteriu nu este exclusiv și, în lipsa coroborării cu alte date referitoare la situația și persoana lui, nu se poate justifica menținerea în continuare a celei mai severe măsuri preventive. Faptul că anumite infracțiuni pot suscita o oarecare reacție socială nu este un motiv pertinent și suficient pentru a dispune măsura arestării preventive decât dacă prezența celui în cauză în comunitate ar constitui în mod real o tulburare a liniștii publice. Nu se poate vorbi deci, despre o reală tulburare a ordinii publice, mai exact despre existența unor elemente concrete, care să dovedească provocarea unei astfel de stări prin lăsarea în libertate a inculpatului, în contextul în care reacția organelor judiciare, la comiterea presupusei fapte s-a concretizat în declanșarea și efectuarea cercetărilor corespunzătoare, iar buna desfășurare a procesului penal poate fi asigurată și cu acesta în stare de libertate. Nu în ultimul rând, trebuie avută în vedere și perioada de timp de când inculpatul se află în arest preventiv, respectiv din data de 12.08.2021. De asemenea, inculpatul este la primul conflict cu legea penală și a recunoscut fapta comisă, ceea ce duce la concluzia că acesta a conștientizat consecințele acțiunii sale ilicite”, au invocat judecătorii.

Prin urmare, bărbatul a fost eliberat, dar s-a ales cu interdicția de a părăsi România. Totodată, judecătorii i-au impus să nu se apropie și să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu victima, orice încălcare a măsurilor, cu rea intenție, putând atrage rearestarea.

Articolul integral poate fi citit pe MONITORUL DE BOTOȘANI.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE