Occidentul nu-i poate oferi lui Putin o „rampă de ieşire”

Data:

spot_img

Cugetând cu voce tare la o strângere de fonduri zilele trecute, preşedintele american Joe Biden a exprimat ce se află în mintea multor oameni: „Încercăm să ne dăm seama, care este rampa de ieşire a lui Putin? Unde coboară? Unde găseşte o cale de ieşire?”, se arată într-un material de opinie al lui Andreas Kluth, publicat de Bloomberg.

Această întrebare despre preşedintele rus Vladimir Putin răsună în sălile puterii din întreaga alianţă occidentală – şi chiar din întreaga lume. Nici chiar Beijingul sau New Delhi nu vor ca Moscova să treacă la o acţiune nucleară în războiul său împotriva Ucrainei. La urma urmei, chiar şi un aşa-zis prim atac „limitat” al lui Putin ar putea, aşa cum a avertizat Biden, să scape de sub control şi să escaladeze până la Armageddon.

Ultima dată când lumea a luat în considerare în mod serios cel mai sumbru scenariu a fost Criza rachetelor cubaneze, cu exact şase decenii în urmă. La acea vreme, liderii de la Washington şi Moscova au găsit o rampă de ieşire, sub forma unui acord secret care a ieşit la iveală abia mult mai târziu. Însă această criză este diferită. Pentru început, Biden şi Putin – spre deosebire de John F. Kennedy şi Nikita Hruşciov – par să nu discute.

Citește și: PODCAST | Medic de familie: Îmi vine să râd când îmi amintesc ce aberații s-au spus despre vaccinul anti COVID-19

Ipoteza care motivează căutarea occidentală a unei rampe de ieşire este că Putin nu mai poate dezescalada situaţia de unul singur – prin retragerea din Ucraina sau chiar prin recunoaşterea înfrângerii – pentru că şi-ar pierde puterea şi poate viaţa. Prin urmare, el are nevoie de ajutorul Occidentului, un fel de trapă spre o altă naraţiune în care ar putea declara victoria în faţa publicului rus şi ar putea supravieţui politic.

Unii experţi, cum ar fi Timothy Snyder de la Universitatea Yale, consideră această obsesie occidentală de a furniza rampe de ieşire lui Putin ca fiind „profund perversă”. Putin „nu are nevoie de ajutorul nostru în lumea reală pentru a crea ficţiuni liniştitoare pentru ruşi. El face acest lucru de 20 de ani fără ajutorul nostru” controlând mass-media rusă şi creând o realitate virtuală în care are întotdeauna o cale de scăpare. Ori de câte ori lucrurile nu merg aşa cum vrea el, pur şi simplu îşi declară victoria şi schimbă subiectul.

Iar ruşii se prefac că îl cred.

Continuarea în The Epochtimes Romania.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vaticanul, în pragul falimentului | Aktual24

Vaticanul, în pragul falimentului. Statul catolic riscă să nu-și...

Agenți secreți ucraineni au distrus un Su-27 aflat pe un aeroport rusesc | Aktual24

Agenți secreți ucraineni au distrus un Su-27 aflat pe...

Republica Moldova: Rusia folosește din nou energia ca armă de destabilizare

Rusia își activează bomba separatistă pe care a plasat-o...

Crește numărul de soldați nord-coreeni implicați în atacurile rusești asupra Ucrainei | The Epoch Times

Crește numărul de soldați nord-coreeni implicați în atacurile rusești...