Odă ceaușistă pentru Elisabeta Lipă: „Vă iubește toată țara, dar noi vă iubim mai mult”

Data:

spot_img

Odă ceaușistă pentru Elisabeta Lipă: „Vă iubește toată țara, dar noi vă iubim mai mult”. Cu ocazia zilei de naștere a canotoarei, tinerele sportive de la CSS Orșova au decis să îi transmistă un mesaj video postat pe Facebook.

Poezia, recitată de una dintre sportive, amintește de vremurile comuniste, când osanalele și odele glorificatoare adresate liderului suprem dominau spațiul public. Acest tip de poezie lirică din perioada ceaușistă trăda slugărnicia, supunerea totală față de sistem și cultul personalității conducătorului.

„Pe lângă deminate de a purta pe umeri țara, zâmbetul vă e ca floarea”

Sportivele au transmis următorul mesaj: „Ne sunteți model în viață, ați trecut peste opreliști (…) și ați ajuns (…) să cutreierați planeta, ridicând la loc de cinste steagul nostru și ștafeta. Vă iubește toată țara, dar noi vă iubim mai mult, sunteți pentru noi modelul ce pe toate le-a întrecut. Pe lângă deminate de a purta pe umeri țara, zâmbetul vă e ca floarea, ce înflorește primăvara, cald, frumos, sincer și nobil, ne zâmbiți cu bunătate și ne învățați să facem din cădere demnitate. (…) Cum le știți pe toate? (…) În privirea dumneavoastră, ce atinge un infinit, noi găsim ușor răspunsul și îl repetăm mereu, când vedem ce mult credeți în unicul Dumnezeu”. VIDEO AICI

Citește și: Istoricul Dennis Deletant, despre actuala ofertă politică din România – „Oferta e nulă. Niște oameni care nu oferă mai nimic convingător electoratului român” | INTERVIU

„Imaginile de mai jos sunt șocante și dureroase”

„Pentru mine, imaginile de mai jos sunt șocante și dureroase. Ca un om care a trăit în comunism, simt dureros cultul personalității și adulația simulată pentru tovarăși. Adolescenții pe care-i vedeți sunt canotorii juniori ai României, iar grupajul poetic-muzical este adresat doamnei Lipă, la 60 de ani. Clipul a fost public câteva ore, dar cineva cu scaun la cap l-a șters. Doar că atmosfera rămâne. Speranța mea este că doamna Lipă s-a supărat la final”, a scris Cătălin Striblea pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ce ar trebui să voteze românii la alegerile prezidențiale?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: captură video/ Facebook)


spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Senatorul milionar cu 7 mandate și cu dosar distrus de Securitate

Ioan Stan, parlamentar cu șase mandate și președintele PSD...

Zece persoane la Poliţie şi patru la spital, după un conflict la în Ilfov

Zece persoane au fost conduse la Poliţie, iar patru...

Fost europarlamentar român: „România și Uniunea Europeană au sprijinit concret Republica Moldova”

Fostul europarlamentar Alin Mituță aduce aminte de sprijinul masiv...