duminică, 19 septembrie 2021
AcasăNewsletterOfensiva noilor primari împotriva Poliției Locale: controale, desființare, demiteri

Ofensiva noilor primari împotriva Poliției Locale: controale, desființare, demiteri

Primarii USR PLUS aleși după alegerile locale din 6 decembrie au pornit o ofensivă împotriva Poliției Locale, o instituție percepută ca neprofesionistă, ineficientă și care consumă bani publici degeaba. Un primar PNL a desființat Poliția Locală cu totul.SHARE

Allen Coliban, primarul USR PLUS al Brașovului, i-a solicitat şefului Poliţiei Locale „să-şi lămurească activitatea” oficial, atrăgându-i atenţia că instituţia pe care o conduce se confruntă „cu un nivel minim de încredere din partea braşovenilor”, consumând peste 4 milioane de euro anual, „fără a furniza servicii de calitate braşovenilor”.

„Astăzi, am trimis domnului Nicolae Aldea două adrese oficiale, menite să lămurească activitatea sa de director al Poliţiei Locale. Prima adresă îi cere ca până mâine la ora 10:00, să îmi comunice, în scris, deciziile pe care le-a luat în legătură cu examenul de competenţe, în jurul căruia planează suspiciuni de fraudă datorită nerespectării regulamentului publicat de organizare a examenului”, a declarat primarul Allen Coliban, potrivit Știrilor Transilvaniei.ADVERTISING 

A doua solicitare, care are termen de răspuns 11 martie, se referă la aspecte legate de activitatea Poliţiei Locale „reieşite din numeroase sesizări depuse de cetăţeni şi de personalul angajat în această instituţie, în ultimele patru luni”.

„După ce voi primi răspunsurile solicitate, voi lua o decizie în ceea ce priveşte Poliţia Locală. Mesajul meu este foarte clar: Poliţia Locală Braşov se confruntă cu un nivel minim de încredere din partea braşovenilor şi are nevoie de un management eficient, care să implementeze acţiuni concrete şi cu rezultate, care să transforme această instituţie într-un serviciu public profesionist. Altfel, rămâne o instituţie locală care consumă peste 4 milioane de euro anual, fără a furniza servicii de calitate braşovenilor”, a subliniat Coliban.

Reacția a venit după ce au devenit publice privind o posibilă fraudare a unui concurs organizat de Poliţia Locală Braşov. Concursul a fost organizat în baza unei hotărâri a Consiliului Local Braşov, care prevede obligativitatea ca toţi poliţiştii locali braşoveni să participe la această testare, scopul fiind ca cei mai slabi 12 lucrători să fie concediaţi.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE