duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterOFICIAL Renumărarea voturilor la Sectorul 1, fără efecte electorale. Clotilde Armand rămâne...

OFICIAL Renumărarea voturilor la Sectorul 1, fără efecte electorale. Clotilde Armand rămâne primar

Un procuror de la Secția Speciale pentru Investigarea Infranțiunilor din Justiție (SIIJ) a cerut renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1, ca urmare a unei plânger a PSD.

Secția Specială a delegat Poliția București să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand.

Decizia a fost luată ca urmare a unei plângeri PSD, partid care a reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna, președintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – președintele Biroului Electoral Sector 1 și Andrei Nicolescu, membru USR. 

PSD este nemulțumit că Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a pierdut alegerile din 27 septembrie. 

Acțiunea procurorului și a polițiștilor nu va putea schimba, însă, rezultatul acestui scrutin, potrivit lui Constantin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP). 

„La momentul acesta, atât timp cât a fost publicat procesul verbal cu numărătul voturilor în Monitorul Oficial și a fost validat de instanță mandatul primarului ales, acest mandat merge pe întreaga perioadă.

Nu există nici o posibilitate ca mandatul primarului de la Sectorul 1 să înceteze și să fie reluate alegerile”, a explicat Constantin Mitulețu-Buică pentru Newsweek România. 

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE