OFICIAL! Restricții noi în Cluj-Napoca, de LUNI. Baruri și cluburi, închise. Restaurante, deschise pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală

Data:

Se aplică noi restricții în Cluj-Napoca de luni, 4 octombrie! Barurile și cluburile se vor închide, iar restaurantele vor putea primi doar persoane vaccinate sau trecute prin boală, nu și pe cele cu test Covid-19 negativ.

În Cluj-Napoca incidența Covid-19 este de 7,48 de cazuri la 1.000 de locuitori. Având în vedere că municipiul nu a depășit pragul de 7,5/1.000, de luni se vor aplica restricții potrivite localităților cu incidența mai mare de 6/1.000, dar mai mică decât 7,5/1.000.

Astfel, de luni restaurantele și cafenelele vor fi deschise doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, dar interzise pentru persoanele nevaccinate, chiar dacă au test Covid-19 negativ.

Totodată, barurile și cluburile se închid. Întrebat dacă se va institui carantina de noapte, de la ora 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, dacă incidența nu scade, prefectul județului Cluj a răspuns că această măsură se va aplica doar de vineri dacă incidneța nu trece de 7,5 la mie. Dacă incidența depășește acest prag, carantina de noapte pentru nevaccinați va fi valabilă pentru fiecare zi din săptămână:

„Restricțiile vor intra în vigoare de mâine. Astfel, mâine se vor institui restricțiile de zi cu zi dacă se va atinge rata de 7,5 sau de vinerea viitoare, după caz”, a confirmat prefectul Tasnadi Szilard pentru monitorulcj.ro.

S-a introdus o serie de măsuri noi, de la care sunt exceptate doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, printre care se mai numără și participarea la nunți sau botezuri (până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau în exterior).

Lista tuturor restricțiilor care se impun de luni în Cluj-Napoca – pe MONITORUL DE CLUJ.

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...