Oficiali americani de rang înalt se unesc ca să o susțină pe Kamala Harris în cursa prezidențială

Data:

spot_img

Grupul „National Security Leaders for America” (NSL4A), format din foști oficiali americani de rang înalt ai securității naționale, și-a exprimat susținerea pentru Kamala Harris în cursa prezidenţială

Acești lideri (inclusiv generali, amirali, ambasadori și civili cu roluri cheie) de diverse orientări politice – republicani, democrați și independenți – subliniază că, deși nu sunt întotdeauna de acord în toate aspectele, împărtășesc două valori fundamentale: necesitatea unui lider capabil pentru securitatea națională și protecția democrației americane. 

PressHub a tradus documentul oficial unde liderii grupului afirmă deschis că o consideră pe Kamala Harris alegerea potrivită pentru funcția de preşedinte ale SUA.

Conform membrilor NSL4A, Harris a demonstrat o capacitate de conducere clară și eficientă, fiind în măsură să protejeze interesele de securitate națională ale SUA și să asigure o relație solidă cu aliații internaționali. Pe de altă parte, ei critică comportamentul impulsiv și dezorganizat al lui Trump, afirmând că acesta nu este potrivit pentru rolul de Comandant Suprem al Forțelor Armate.

’’Este o alegere între democrație și autoritarism. Vicepreședinta Harris apără idealurile democratice ale Americii, în timp ce fostul președinte Donald Trump le pune în pericol.’’, afirmă oficialii americani de rang înalt.

Cum îi percep oficialii pe Harris și Trump în politica internă ale SUA

În contextul politicii interne, membrii NSL4A pun accent pe respectul Kamalei Harris față de democrația americană și normele care o definesc. 

Pozițiile anti-Trump sunt influențate de declarația sa în care afirmă cum nu va respecta rezultatele alegerilor din 2024 dacă va pierde din nou, sugerând totodată desființarea unor părți din Constituție.

Conform grupului, ’’Trump este primul președinte din istoria Americii care subminează activ transferul pașnic de putere, fundamentul democrației americane’’.

Citeşte şi: Alegeri regionale în Germania. Socialiștii câștigă alegerile regionale din Brandenburg la limită, iar extrema dreaptă obține o „victorie parțială”

Astfel, Trump este acuzat de oficialii de rang înalt ai SUA că nu crede în idealul american conform căruia liderii trebuie să reflecte voința poporului. Fostul președinte republican a continuat să susțină, fără dovezi, că au existat milioane de voturi frauduloase în 2020 și a promis să grațieze vinovații pentru violențele din 6 ianuarie, când a avut loc asaltul asupra Capitoliului. 

YouTube video

’’Știm că vicepreședinta Harris ar fi un excelent Comandant Suprem, în timp ce domnul Trump a dovedit că nu este pregătit pentru această funcție. Ca lideri, știm că o conducere eficientă necesită cunoștințe profunde, deliberare atentă, înțelegerea adversarilor și empatie față de cei pe care îi conduci. Este esențial să asculți persoanele cu expertiză și să nu le dai afară atunci când nu sunt de acord cu tine.’’, subliniază oficialii americani.

Oficialii americani evaluează politica externă Harris versus Trump

În politica externă, NSL4A laudă eforturile Kamalei Harris de a menține o coaliție unită de aliați care susțin Ucraina în fața agresiunii ruse. Harris, printr-o diplomație perseverentă, a reușit să întărească relațiile cu aliați importanți și să asigure că SUA rămâne un lider global.

În contrast, Donald Trump este criticat pentru că a lăudat figuri dictatoriale globale precum Xi Jinping, Kim Jong Un și Vladimir Putin, în timp ce a atacat public liderii aliaților tradiționali ai SUA, printre care Marea Britanie, Canada, Australia, Israel și Germania. 

Eventualitatea alegerii lui Trump și războiul din Ucraina. Rusia nu intenționează să pună capăt conflictului, chiar dacă republicanul ca fi reales în funcție.
Eventualitatea alegerii lui Trump și războiul din Ucraina. Rusia nu intenționează să pună capăt conflictului, chiar dacă republicanul va fi reales în funcție.

Decizia lui Trump de abandonare a aliaților kurzi și cedarea influenței în Orientul Mijlociu către Rusia, Iran și China sunt alte acțiuni care, conform grupului NSL4A, pun în pericol poziția globală a Statelor Unite.

Citeşte şi: Cum influențează dronele scena globală și conflictul din Ucraina

’’În timp ce vicepreședinta Harris este pregătită și strategică, el (Trump) este impulsiv și prost informat.’’, mai adaugă oficialii americani.

Kamala Harris, conform liderilor americani în securitate, înțelege importanța forței militare americane ca element de descurajare globală, angajându-se să mențină armata SUA drept cea mai „letală” din lume. În schimb, comportamentul impulsiv al lui Trump și disprețul său pentru expertiza militară și diplomatică sunt văzute ca vulnerabilități serioase pentru securitatea națională a țării.

Astfel, NSL4A își reafirmă convingerea că Harris este liderul capabil să conducă SUA în fața provocărilor internaționale și interne, conform documentului oficial publicat pe platforma lor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Carmen Prodan
Carmen Prodan
Studentă în ultimul an la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, a fost asistent manager pentru numeroase evenimente culturale și a contribuit la diferite publicații atât în liceu, cât și în facultate. Între 2022-2023, a fost studentă Erasmus la Sciences Po Bordeaux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related