Oficialii pro-ruși din Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie anunță referendumuri pentru alipirea la Rusia

Data:

Autoritățile pro-ruse din regiunile ocupate Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie au anunțat marți referendumuri de aderare la Rusia. Dinspre Moscova au venit imediat reacții pozitive, informează HotNews.ro.

Cele două așa-zise republici populare din Donbas și Hersonul ocupat au și anunțat perioada de desfășurare a votului – între 23 și 27 septembrie, în timp ce marionetele Rusiei din Zaporojie nu au precizat până acum vreo dată.

Sincronizarea între autoritățile separatiste proruse din aceste regiuni ucrainene este evidentă, iar declarațiile de sprijin venite de la lideri ruși precum Dmitri Medvedev, Serghei Lavrov și Viaceslav Volodin, președintele Dumei de stat, nu sunt o surpriză.

„De la începutul operațiunii militare speciale, da, în general, și în perioada anterioară acesteia, am spus că popoarele din teritoriile respective ar trebui să-și decidă soarta. Și întreaga situație actuală confirmă că vor să fie stăpâni pe propriul destin”, a spus Lavrov la televiziunea rusă de stat.

Potrivit HotNews.ro, Ucraina a reacționat spunând că amenințarea cu referendumuri este un „șantaj naiv” și un semn că Rusia este speriată. „Așa arată frica de înfrângere. Inamicul se teme și se reacționează primitiv. Ucraina va rezolva problema rusă. Amenințarea poate fi eliminată doar prin forță”, a declarat Andriy Yermak, șeful de cabinet al lui Zelenski.

Citește și: Cât îi trebuie Primăriei Galaţi să modernizeze, cu bani europeni, 3 locuri de joacă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...