OilRight: o idee, o afacere socială și un proiect ecologic

Data:

O antreprenoare din Timișoara a pus pe picioare o rețea de preluare și prelucrare a uleiului alimentar uzat. O cheamă Roxana Damaschin-Țecu, este economist și co-fondator OilRight SRL.

OilRight este o întreprindere socială ce protejează mediul și asigură integrarea profesională a persoanelor vulnerabile prin producerea de lumânări din ulei alimentar uzat. Este, în economia socială, un exemplu de scalare prin replicare regională și de lucru în parteneriat la nivel local.

România are a doua cea mai slabă rată de reciclare (și a treia cea mai slabă rată de colectare) din Europa. Unul din cele mai poluatoare deșeuri, generate atât de consumatori casnici, cât și de persoane juridice, este uleiul alimentar uzat, ne spune Roxana într-un articol de prezentare a proiectului său.

Pentru că Roxana scrie foarte bine și știe cum să prezinte ideea acestui proiect am preluat din articolul ei pasajele care cred că descriu cel mai bine spiritul acestei ințiative, sper să vă placă, mie mi-a plăcut mult.

„Acestea sunt doar două probleme sociale și de mediu cu care ne confruntăm – pe plan global și național. De-a lungul experienței mele de 10 ani în cadrul NESsT, am avut privilegiul să cunosc oameni fantastici, frustrați de modul în care uităm de lucrurile esențiale în procesul de dezvoltare, oameni care aleg să facă ceva.

Continuarea, în Săptămâna Online!

Citește și: „Vecinii mei, evreii”, expoziţie document despre fosta comunitate evreiască din Maramureș (presshub.ro)

Un nou magazin Humanitas-Takumi în București, pe faimoasa stradă Lipscani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul la europarlamentare | Eurobarometru

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul...

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Motivul anulării evenimentelor de campanie ale lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei | G4Media.ro

Motivul anulării evenimentelor de campanie ale lui Cătălin Cîrstoiu,...