OilRight: o idee, o afacere socială și un proiect ecologic

Data:

O antreprenoare din Timișoara a pus pe picioare o rețea de preluare și prelucrare a uleiului alimentar uzat. O cheamă Roxana Damaschin-Țecu, este economist și co-fondator OilRight SRL.

OilRight este o întreprindere socială ce protejează mediul și asigură integrarea profesională a persoanelor vulnerabile prin producerea de lumânări din ulei alimentar uzat. Este, în economia socială, un exemplu de scalare prin replicare regională și de lucru în parteneriat la nivel local.

România are a doua cea mai slabă rată de reciclare (și a treia cea mai slabă rată de colectare) din Europa. Unul din cele mai poluatoare deșeuri, generate atât de consumatori casnici, cât și de persoane juridice, este uleiul alimentar uzat, ne spune Roxana într-un articol de prezentare a proiectului său.

Pentru că Roxana scrie foarte bine și știe cum să prezinte ideea acestui proiect am preluat din articolul ei pasajele care cred că descriu cel mai bine spiritul acestei ințiative, sper să vă placă, mie mi-a plăcut mult.

„Acestea sunt doar două probleme sociale și de mediu cu care ne confruntăm – pe plan global și național. De-a lungul experienței mele de 10 ani în cadrul NESsT, am avut privilegiul să cunosc oameni fantastici, frustrați de modul în care uităm de lucrurile esențiale în procesul de dezvoltare, oameni care aleg să facă ceva.

Continuarea, în Săptămâna Online!

Citește și: „Vecinii mei, evreii”, expoziţie document despre fosta comunitate evreiască din Maramureș (presshub.ro)

Un nou magazin Humanitas-Takumi în București, pe faimoasa stradă Lipscani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Iată cea mai inutilă investiţie publică din ţară: „Telescaunul ruşinii”! Împlineşte 10 ani şi stă tot la ruginit. A costat 1,5 mil. euro

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...

Pacienții care aleg un anumit medic de la stat vor plăti o taxă pentru serviciu | Proiect în dezbatere publică

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții...