Olimpicul Ianis Dincă din Mioveni, un exemplu pentru tânăra generație | Argeșul Online

Data:

spot_img

Olimpicul Ianis Dincă din Mioveni, un exemplu pentru tânăra generație. În vârstă de 14 ani, multiplu olimpic, muncitor și determinat, Ianis Dincă a reușit să atingă performanțe la care alții nici nu au visat.

La discipline diverse, unele fără legătură între ele: chimie, matematică-informatică, limba engleză, limba franceză.

Citește și: Ana Blandiana, distinsă cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură: Consider că e o mare victorie pentru poezie și pentru România

Ianis Dincă muncește asiduu, de la vârstă foarte fragedă, ca să răzbească în viață.

Când țara va fi condusă, în viitor, de oameni ca acest copil harnic și talentat, noi, adulții de azi, putem spera la o bătrânețe liniștită.

Ianis a reușit deja să capteze atenția și admirația tuturor prin performanțele sale remarcabile la mai multe discipline școlare de-a lungul mai multor ani. 

Inteligent, muncitor și modest

Elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „George Topîrceanu” din Mioveni, Ianis a reușit anul acesta să obțină Mențiune Specială la Olimpiada Națională de Chimie organizată la Buzău între 28 aprilie și 2 mai.

Sâmbătă, 25 mai, Ianis a fost premiat cu locul I la Concursul Județean de Matematică-Informatică “Ion Cojocaru” ediția a XIV.

Ca să nu mai spunem că pe lângă științele exacte este și un pasionat al limbilor străine, reușind să obțină certificarea Cambridge C1 la limba engleză, iar la limba franceză deține competențe de B1, conform graficului Delf.

Citește și: O lucrare a artistului Camilian Demetrescu, de la Vatican, expusă pentru prima dată în România

Despre drumul lung al performanței pavat uneori cu obstactole, despre sacrificii, muncă și pasiune, ne-a vorbit chiar Ianis care a tratat cu modestie succesul pe care l-a avut la Buzău.

„Am primit rezultatul fericit, deoarece nu mă așteptam la acesta din cauza punctajului mediocru obținut la proba practică. Aveam ceva speranțe, în schimb, datorită punctajului de la proba teoretică”.

Continuarea în Argeșul Online

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: argesulonline.ro)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...