Omenirea perturbă pentru prima dată ciclul natural al apei, avertizează experții | Aktual24

Data:

spot_img

Omenirea perturbă ciclul natural al apei, ceea ce ar putea duce la o criză a resurselor de apă. Economiile și viețile oamenilor riscă să fie grav afectate, relatează CNN care citează un studiu al Comisiei Globale pentru Economia Apei.

„Pentru prima dată în istoria omenirii, dezechilibrăm ciclul global al apei”, a declarat co-președintele comisiei Johan Rockstrom. „Nu ne mai putem baza pe precipitații ca sursă de apă dulce”, a mai spus el.

Ani de utilizare nesustenabilă a terenurilor și gestionarea defectuoasă a apei, împreună cu criza climatică indusă de om, au pus un „stres fără precedent” asupra ciclului global al apei, se arată în studiu.

Citește și: Reportaj în gările din România. Ați fost vreodată-n gară-n Filiași?

Din cauza acestor încălcări, aproape 3 miliarde de oameni se confruntă cu deficit de apă. Randamentele scad și „așezările se scufundă” pe măsură ce apele subterane de sub ele scad.

Dacă nu se iau măsuri imediate, consecințele ar putea fi și mai devastatoare, avertizează autorii documentului. Criza apei amenință peste 50% din producția mondială de alimente și ar putea reduce PIB-ul țărilor cu 8% până în 2050, cu pierderi de până la 15% în țările cu venituri mici.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Dietlinde Huhn, unul dintre ultimii șvabi din Sânnicolau Mare, luptă pentru salvarea unei comunități pe cale dispariție | Puterea a Cincea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Francesco Ungaro / Pexels.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

România, Republica Moldova și propaganda rusească INTERVIU |  Aktual24

România, Republica Moldova și propaganda rusească. Țara noastră ...

Aer poluat în orașele europene | Deutsche Welle 

Aer poluat în orașele europene. Poluarea cu dioxid de...