miercuri, 28 iulie 2021
AcasăNewsletterOMS: Noul coronavirus afectează mai mult locuitorii marilor orașe

OMS: Noul coronavirus afectează mai mult locuitorii marilor orașe

Noul coronavirus pare să afecteze mai mult sănătatea oamenilor din marile oraşe, expuși ani de-a rândul poluării. 

Locuitorii din marile aglomerări urbane sunt mai susceptibili să contracteze boli, şi nu doar respiratorii, fapt ce necesită „o reorganizare” urgentă a acestor orașe, pentru a da prioritate deplasării pietonale şi a le face mai salutare.

Este ceea ce a avertizat, vineri, în cadrul unei videoconferinţe, directoarea Departamentului de sănătate publică şi mediu din cadrul OMS, Maria Neira, care a insistat că sănătatea este o chestiune publică care necesită protejarea naturii, acea sursă necesară vieţii, a precizat ea.

„Dacă distrugem natura, care este sursa noastră de viaţă, vom provoca probleme grave de sănătate publică şi ne vom face singuri rău”, a subliniat Neira.

S-a evidenţiat o legătură, ce trebuie încă verificată, care arată că în oraşele cu niveluri mari de poluare, infecţia COVID-19 a lovit mai mult cetăţenii şi „nu este un lucru întâmplător”, a adăugat experta ONU.

alba24.rohttp://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE