joi, 20 ianuarie 2022
AcasăNewsletterOMS: "Nu este o perioadă pentru relaxare. Trebuie să ne dublăm eforturile...

OMS: „Nu este o perioadă pentru relaxare. Trebuie să ne dublăm eforturile pentru combaterea Covid-19”

Lumea trebuie să intensifice eforturile pentru a combate Covid-19, iar ţările nu trebuie să lase garda jos, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Oficialii OMS susțin că lumea se află încă în „faza acută” a pandemiei, când virusul pătrunde în comunități, ucigând zeci de mii de persoane în fiecare săptămână.

„Suntem într-o perioadă foarte riscantă. Trebuie să ne dublăm eforturile, nu este o perioada pentru relaxare”, a declarat dr. Soumya Swaminathan de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Organizația a avertizat că noile cazuri de Covid-19 cresc în întreaga lume după şase săptămâni consecutive de declin. Mediterana de Est, Asia de Sud-Est, Europa şi America au înregistrat creşteri între 6% şi 14%.

„Acest lucru este cauzat parţial de oboseala provocată de carantină. Oamenii devin mai relaxaţi, deoarece consideră că vaccinurile sunt pe drum”, a afirmat Swaminathan, care a subliniat pericolul noilor tulpini.

Şi alţi experţi în sănătate şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorările.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE