ONG-urile reacționează: „Alegerile se fură iar la urne. Vin vremuri grele. Organizatorii mizează pe mass-media tradițională, cumpărată” | Aktual24

Data:

spot_img

ONG-urile reacționează: „Alegerile se fură iar la urne”. Ovidiu Voicu, directorul Center Public Innovation, atrage atenția asupra valului fără precedent în istoria recentă de fraude electorale. „Vedem încercări primitive, de anii ’90 de a manipula rezultatul alegerilor: buletine deja ștampilate; anularea voturilor unor competitori prin aplicarea, pe șest, a unor ștampile în plus; falsificarea – pardon, transcrierea ‘greșită’ – a proceselor verbale”, subliniază Voicu.

Ovidiu Voicu: „Ne-am întors în timp și alegerile se fură iar la urne”

Citește și: Activistul Radu Hossu: „Candidez pentru președinția partidului USR!”

„Sunt semne că asistăm și la sabotarea sistematică a unor competitori mici, chiar și acolo unde PSD și PNL se concurează reciproc, dar se înțeleg să excludă terți. Exemplul evident e Reper, ai cărui alegători au găsit numeroase exemple de secții de vot unde ei au votat, dar procesele verbale au consemnat zero voturi pentru acest partid. Mă aștept să fie situații similare și pentru SOS sau AUR, dar alegătorii acestor partide nu sunt la fel de frustrați de rezultat sau de bine informați unde să verifice votarea”.

„Chiar puși în față dovezilor, organizatorii alegerilor nu dau înapoi“

Citește și: Excelența în educație, premiată la Gala Mentor, ajunsă la cea de-a a XIV-a ediție

„Este înspăimântător că pare să funcționeze. Chiar puși în față dovezilor, organizatorii alegerilor nu dau înapoi. Mizează pe mass-media tradițională, cumpărată, pentru a acoperi scandalul. Mă tem că, în viitor, cele două partide vor fi încurajate să restrângă și alte libertăți civile. Tot prin metode similare, prefăcându-se că totul e în regulă, și lucrând la limita legalului”.

„Amintesc și că, privită dinspre vest, situația din România e bună. Avântul dreptei extreme sau radicale a fost limitat, influența rusească asupra deciziilor de securitate este aproape inexistentă, România se aliniază constant la politicile regionale de securitate comune. Partenerii internaționali vor fi foarte puțin motivați să dea atenție unor ‘detalii’, precum libertățile, atât timp cât situația rămâne stabilă. Ne așteaptă vremuri grele”, a transmis Ovidiu Voicu pe Facebook.

Cătălin Drula a solicitat, miercuri dimineață, c„ șeful AEP, Toni Greblă, să fie demis din cauza fraudelor electorale din Sectorul 1. „Ce se întâmplă la sectoarele 1 și 2 este beznă democrației. Refuzul mafiei PSD-PNL de a renumăra voturile, în ciuda tuturor dovezilor clare de fraudă, arată că sunt dispuși să închidă inclusiv democrația”, a subliniat Drulă.

Articolul integral, în aktual24.ro

Iată ce se întâmplă, între timp, în teren:

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related