ChatGPT „munceşte cu normă întreagă” la o firmă din Iaşi. Administratorul companiei ieşene a rămas ca fermecat: iniţial l-a testat în departamentul de design, dar când a văzut câte poate face, l-a pus la treabă şi în cadrul altor departamente: juridic, vânzări şi tehnic. „Rezultatele nu sunt perfecte, dar sunt încurajatoare. Clar ni se pare interesantă această «jucărie»“, susţine Tiberiu Stoian, fondatorul Exonia, care anunţa în urmă cu câteva zile că a inclus inteligenţa artificială (AI) în proiectarea ambalajelor biodegradabile din hârtie şi le-a crescut eficienţa.
Pentru că AI este unul dintre subiectele fierbinţi ale momentului peste tot în lume, fiind integrată atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în afaceri, „Ziarul de Iaşi” şi-a propus să prezinte cum ne poate ajuta, dar şi încurca chatbot-ul creat de OpenAI. Omului de afaceri Tiberiu Stoian i s-a alăturat şi Gabriel Marchidan, de la comunitatea de inteligenţă artificială din Iaşi (IAŞI AI), care vin cu câteva avantaje şi dezavantaje ale utilizării ChatGPT.
Citește și: Cei cinci pasageri ai submersibilului Titan sunt morți. Anunț oficial al companiei OceanGate
Entuziasmul omului de afaceri Tiberiu Stoian faţă de ChatGPT nu a dispărut de la momentul anunţului şi până acum, ba chiar a crescut: „Colegii mei apreciază faptul că utilizând AI putem oferi răspunsuri rapide şi precise la întrebări simple sau de rutină sub forma unor şabloane. Sau îi ajută în cadrul departamentului de Design să optimizeze rapid, dar şi să transforme imagini, funcţie de aplicaţia solicitată de clienţi. Acest lucru le permite să răspundă mai repede la solicitări, sporind satisfacţia clienţilor şi îmbunătăţind fluxul de lucru, în general. Deocamdată am integrat parţial AI în departamentele de Design – prelucrăm imagini complexe în câteva minute, Vânzări – răspundem clienţilor la întrebări uzuale în maximum 1 minut şi Juridic – transmitem notificări şi răspundem la solicitări de adaptare a clauzelor contractului nostru de furnizare. Şi colegii de la Departamentul Tehnic au făcut teste de compunere a procedurilor operaţionale specifice anumitor locuri de muncă utilizând AI”.
Continuare în Ziarul de Iași!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursă foto: Facebook OpenAI)