Opera din Iași va avea un nou sediu. Unde va fi construit

Data:

Ministerul Culturii a început analiza a cel puţin două amplasamente din Iaşi unde intenţionează să construiască noul sediu al Operei, potrivit Ziarului de Iași. Într-o declaraţie acordată „Ziarului de Iaşi”, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, spune că unul dintre acestea se pretează pentru o astfel de investiţie, dar nu a nominalizat precis locul. „Vom evalua cu atenţie şi responsabilitate toate variantele propuse şi vom transmite în intervalul următor observaţiile noastre”, a declarat ministrul Culturii. Întrebat ieri pe această temă, primarul Mihai Chirica a invocat două amplasamente: terenul din parcul Elena Doamna, şi reconversia fostului cinematograf Republica (actual „Trianon”) inclusiv cu o extindere spre Parcul Mitocul Maicilor, spre bd. Independenţei. Nu sunt excluse însă şi alte locuri.

În primul caz studiat de ministerul Culturii, cel al parcului Elena Doamna, vizavi de Europa şi de fosta clădire UPA, Primăria ar trebuie să achiziţioneze (sau să exproprieze) unele suprafeţe de teren. În al doilea caz, cel al Cinema „Trianon” şi prelungirea din spate spre Independenţei, se pune întrebarea în ce măsură se poate transforma fostul cinematograf într-o clădire-simbol a Iaşului care să găzduiască sediul Operei.

Articolul integral,

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece din Iași | Ziarul de Iași

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...