sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterOperație de oftalmologie în premieră la Spitalul Județean din Baia Mare

Operație de oftalmologie în premieră la Spitalul Județean din Baia Mare

O operație în premieră a fost realizată la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Medicul-șef al Compartimentului Oftalmologie, dr. Veronica Făt, a efectuat luni o intervenție de capsulotomie laser cu ajutorul laserului YAG la un pacient cu cataractă secundară. Aparatul a fost achiziționat recent de Ministerul Sănătății și co-finanțat de Consiliul Județean Maramureș.

“Afecțiunea se manifestă prin scăderea treptată și nedureroasă a acuității vizuale și pacientul vede iar cețos, asemănător cu felul în care vedea când a avut cataracta. Avantajul acestui tip de intervenție cu laser versus intervenția clasică constă în faptul că acțiunea în sine durează mai puțin de un minut și este nedureroasă, cu recuperarea imediată a acuității vizuale. Mai mult, prin intervenția laser riscurile sunt mult reduse față de intervenția clasică pe glob deschis”, a explicat dr. Veronica Făt.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE