marți, 19 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterOperații prin abord laparoscopic, în premieră la spitalul din Caransebeș!

Operații prin abord laparoscopic, în premieră la spitalul din Caransebeș!

Doi medici tineri, rezidenți ai Clinicii II de Chirurgie de la Spitalul Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara, detașați la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș pe perioada pandemiei COVID-19, au realizat ieri, pentru prima dată în istoria acestei unități spitalicești, două intervenții laparoscopice pentru hernii ale peretelui abdominal!

Cu ajutorul grațios al Clinicii II de Chirurgie de la „Pius Brînzeu” Timișoara, cu participarea doctorului Cristi Tarța, asistent universitar, medic primar, doctor în științe medicale, s-au realizat la Caransebeș două operații laparoscopice, pentru hernie inghinală dreapta, de care suferea un bărbat de 69 de ani, și hernie ombilicală, cu care fusese diagnosticată o femeie de 57 de ani.

Intervențiile efectuate de rezidenții Gheorghe Zaharia Borcean și Cristian Vîlceanu, sub supravegherea doctorului Tarța, au decurs în bune condiții și datorită prestațiilor colectivului din cadrul secției de anestezie și terapie intensivă. Cei doi medici au ținut să sublinieze și rolul  colectivului de medici din secția de chirurgie și de asistenți medicali din blocul operator care și-au dat largul concurs în reușita intervențiilor. Pentru că, într-adevăr, intervențiile de ieri chiar au fost o reușită. Ambii pacienți au mers pe picioarele lor la câteva ore de la ieșirea din sala de operații.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE