sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletter"Operațiunea Podul": o grupare specializată în trafic de droguri a fost capturată...

„Operațiunea Podul”: o grupare specializată în trafic de droguri a fost capturată de polițiști

10 percheziții au avut loc în București și Ilfov, pentru identificarea membrilor unei grupări specializate în traficul de droguri de mare risc. Cu acest prilej, chiar liderul grupării a fost surprins în flagrant delict, când încerca să vândă 100 de grame de heroină pură.

Pe 17 februarie, polițiștii antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au surprins în flagrant delict două persoane, în timp ce ar fi încercat să comercializeze 100 de grame de heroină cu puritate ridicată către alte două persoane. În urma controalelor corporale efectuate asupra persoanelor în cauză și a autoturismelor utilizate de acestea, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane mobile, aproximativ 2 grame de heroină și 38.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în urma acestor percheziții au fost ridicate aproximativ 40 de grame de heroină, două pistoale, 4 cartușe, arme albe, 10 telefoane mobile, cartele SIM și carduri bancare. Investigațiile în cauză s-au derulat în perioada 2019-2021, fiind cercetată activitatea infracțională a unei grupări infracționale specializate în traficul intern și consumul de droguri de mare risc, respectiv heroină, în București și Ilfov.

Liderul grupării infracționale ar fi avut rolul de a-i aproviziona pe ceilalți membri cu heroină, în cantități de ordinul sutelor de grame săptămânal. Aceștia din urmă ar fi distribuit drogurile la nivel stradal, obținând din această activitate importante venituri ilicite. Gruparea ar fi avut 3-4 puncte unde ar fi comercializat drogurile stradal, protejând aceste locuri cu persoane care ar fi avut rolul de a identifica echipajele de poliție sau orice activitate neobișnuită în zonă.

15 persoane au fost duse la audieri și 9 dintre ele au fost reținute.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE