marți, 30 noiembrie 2021
AcasăDeutsche WelleOPINIE. Ceremoniile realității: Vom avea un guvern cazon sau unul de mucava

OPINIE. Ceremoniile realității: Vom avea un guvern cazon sau unul de mucava

De azi începând, guvernul se va numi Ciucă, iar dacă sceneta coaliției PNL-PSD-UDMR de a da primul-ministru prin rotație va avea zile, vom avea și guvernul Ciolacu.

Azi, la vremea prânzului cel mare, a ieșit în sfârșit fum din coșul Palatului Cotroceni. Avem un premier desemnat în persoana domnului Nicolae Ciucă, a anunțat apăsat președintele Iohannis ceea ce se știa de săptămâni bune, din momentul în care PSD a fost invitat la guvernare de către președinte, e adevărat, nu printr-o ieșire publică, ci de după perdelele puterii prezidențiale. Triumfalismul mascat din vocea șefului statului a sunat ca binecunoscutul „Habemus papam“.

Generalul Nicolae Ciucă a mers azi la Palatul Cotroceni cu legitimația de prim-ministru în buzunarul vestonului. Că va fi desemnat premier de Klaus Iohannis era previzibil, cum la fel de previzibil a fost, în toată perioada negocierilor dintre PNL, PSD și UDMR pe împărțirea ministerelor și a secretarilor de stat, că generalul pensionat, care beneficiază, ca toate cadrele armatei, de o pensie nesimțită, nu va avea nici un cuvânt de spus.

Citiți articolul integral pe Deutsche Welle

Citiți și

Crizele care deschid porțile Rusiei

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE