OPINIE | „Idioţii utili” care cântă-n struna muscalilor

Data:

Pe la începutul verii, într-un interviu acordat colegei Sidonia Bogdan şi publicat pe site-ul PRESShub, Eugenia Guşilov, specialistă în relaţii internaţionale şi analist politic specializat pe spaţiul ex-sovietic, explica, pe scurt şi pe înţelesul tuturor, ce înseamnă influenţa Rusiei în ţara noastră. Discuţia era axată pe energie dar, firesc, şi factorul politic a fost luat în calcul.

„… putem vorbi de un grup de influență format din oameni de afaceri, politicieni sau angajați ai statului român, care să fi luat decizii în favoarea Federației Ruse?”, a fost întrebată doamna Guşilov.

Aici, prin martie 2019, tovarăşul ambasador Valery Kuzmin era invitat de conducerea Universităţii din Piteşti la un „seminar-dezbatere” pe tema relaţiilor dintre Rusia, UE şi România, la care au fost invitaţi să participe „toţi cei care doresc să aibă parte de o altă perspectivă asupra situaţiei geopolitice”.

Te ia cu ameţeală, nu altceva.

Citește și: Parlamentari de care nu ai auzit: Alexandru Andrei, ginerele fostului șef al Poliției Locale Giurgiu

Anul trecut, prin iulie, Muzeul Judeţean Argeş a organizat chiar şi o expoziţie de fotografie (Rusia, file de natură), în colaborare cu Centrul Rus de Ştiință şi Cultură și Ambasada Rusiei în România, la care invitat de onoare a fost acelaşi tovarăş ambasador Valery Kuzmin.

Omul a simţit că la Piteşti e teren fertil pentru propagandă prorusă şi n-a pregetat. Un prilej numai bun pentru vicele Consiliului Judeţean, Adrian Bughiu, să comită următoarele cugetări: continuarea în Argeșul online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...