joi, 9 decembrie 2021
AcasăDeutsche WelleOpinie: Închiderea granițelor nu este o soluție

Opinie: Închiderea granițelor nu este o soluție

Summitul special al UE pe tema combaterii pandemiei a scos în evidență o oarecare neajutorare. Ratele infecțiilor sunt prea ridicate în aproape toate țările membre. Virusul suferă mutații. Campania de vaccinare avansează anevoios.

Cetățenii s-au săturat de restricțiile anti-coronavirus și de lockdown-uri. În această situație apăsătoare, revine reflexul de a închide granițele sau de a limita și mai mult călătoriile. Până și cancelara Merkel se gândește la închiderea granițelor, deși în urmă cu jumătate de an toți liderii europeni se declarau de acord să nu mai impună niciodată închideri de frontiere intempestive, cum s-a întâmplat în primul val al pandemiei.

„Călătoriile care nu sunt absolut necesare” urmează să fie interzise. Dar nu s-a specificat care deplasări anume vor fi permise și care nu. În UE nu mai există defel turism transfrontalier, din cauza complicatelor reguli și restricții privind testarea și carantina. Doar aproximativ 4% din cetățenii comunitari fac naveta pentru serviciu într-o altă țară a Uniunii. Nimeni nu știe dacă acești navetiști contribuie serios la răspândirea virusului. De ce să fie mai contagioși lucrătorii care merg cu automobilul personal într-o țară vecină pentru a lucra decât cei care lucrează la ei în țară în orașul vecin? Nimeni nu poate să dea un răspuns satisfăcător la această întrebare – niciun lider european nu are o explicație logică.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE