miercuri, 25 mai 2022
AcasăNewsletterOPINII | Andreea Pora - Cinism și gargară

OPINII | Andreea Pora – Cinism și gargară

PSD își dă măsura cinismului, dar nici guvernul nu e vreo lumință la capătul tunelului pandemic.

„Colectivul”, cu tot ce înseamnă el în conștiința publică, și nu mă refer doar la partea juridică, o ia, an de an, pe urmele Mineriadei, Revoluției și altor „întâmplări” din ultimii 30 de ani în care adevărul este sistematic pus în genunchi de justiția cea „reformată”.

Pentru o zi, televiziunile coboară mahalaua în bernă, politicienii miorlăie ipocrit în amintirea victimelor, președintele Iohannis cu o mână aprinde o lumânare și cu cealaltă semnează, după 5 ani!, legea pentru tratarea gratuită a supraviețuitorilor, crezând că punctează electoral.

Pe la locul faptei nu a călcat niciun politician, prinși, toți, cu negocierile pentru liste și campania. Actorii principali din 2015 se grăbesc să mai împuște un mandat, doar Bănicioiu a avut ghinion, l-au luat procurorii, nu pentru Colectiv, ci pentru o mită de 3,9 milioane de lei. Oricum, în dosarul Colectiv nu a ajuns nimeni după gratii, nici măcar acarii păuni, cum e tradiția.

Biserica, preocupată să împroaște creștinește venin și covid, a sărit strategic peste slujbele de pomenire, probabil ca să nu-și aducă lumea aminte de cum tuna Preafericitul atunci, „să vină lumea la biserică, nu la club”, și cum unii slujitori ai Domnului vituperau că victimele erau „sataniști” și au fost „pedepsiți de Dumnezeu” pentru că ascultau muzică rock. 

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE