miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăSubiectivContributoriOPINII | Andreea Pora - Reforme pentru șoareci

OPINII | Andreea Pora – Reforme pentru șoareci

Când până și fanionul medicinii românești din buricul târgului ia foc, nu e de mirare că oamenii au ajuns să se ferească de spital mai dihai decât de Covid.

Pandemia a făcut ca obrazul îmbătrânit al sistemului sanitar să crape de tot și degeaba îi sare țandăra lui Arafat când i se spune că „oamenii ard ca șoarecii”, iar Iohannis tot repetă că e nevoie de o „reformă profundă”.

Merci, știm și noi asta, ba chiar pe pielea noastră! Întrebarea e la a câta „grozăvie”, vorba ministrului Vlad Voiculescu, se va schița măcar primul pas. Sau va fi ca la „România educată”, care devine tot mai needucată pe an ce trece de atâtea reforme anunțate cu surle și trâmbițe?

Situația de la „Matei Balș” e complet diferită față de cea din celelalte spitale în care au fost incendii (în ultimele două luni, cinci la număr, printre care și cel de la ATI-ul din Piatra Neamț), din simplul motiv că aici s-au pompat bani serioși în aparatură, reparații de clădiri, specialiști, laboratoare etc.

Nu e ca la spitalele alea urgisite din vreun colț de țară pe unde calcă politicienii, controalele și investițiile doar când se apropie campania electorală. Nu, „Balșul” a fost printre privilegiați, printre „esențiali”, de el sunt legate numele mari ale medicinii și politicii românești.

Doar în ultimul an, de aici au plonjat pe listele PSD două somități: Adrian Streinu-Cercel, pe mâna căruia a fost spitalul în ultimii 28 de ani, și Alexandru Rafila, expertul nostru la OMS. Cei doi s-au prezentat la fața locului imediat după ce carbonizații și intoxicații cu fum au fost evacuați, pentru a fi filmați cu sinistrul decor în fundal și a lansa alte jeturi de gargară.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE