duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterOPINII | Ascensiunea „Profului online”

OPINII | Ascensiunea „Profului online”

Alexandru Cumpănaşu, „Profu.online” de pe Tik Tok, a intrat în atenția publică în 2019, după tragedia de la Caracal, când Alexandra Măceșanu – pe care și-o revendicase ca nepoată –, fusese ucisă în casa lui Gheorghe Dincă.

Atunci, profitând de greșelile anchetatorilor, de deficiențe grave ale sistemului de siguranță publică, de minusurile în comunicare ale autorităților, se erijase în investigator paralel, amenințând cu dezvăluiri despre legătura dintre instituții ale statului și rețeaua de trafic de persoane căreia, spunea, i-ar fi căzut victime și Alexandra Măceșanu, și Luiza Melencu, o adolescentă dispărută în aceeași perioadă. La scurt timp după aceea, Alexandru Cumpănașu, călare pe valul acestui eveniment cu un puternic impact emoțional la nivel de mase, își anunța candidatura la prezidențiale, construindu-și discursul electoral pe tragedia de la Caracal și pe lupta pe care promitea să o ducă, de la Cotroceni, cu clanurile mafiote şi cu mafia din fiecare judeţ.

Ceea ce nu spunea în 2019 dl Cumpănașu, era că lucra de 12 ani exact cu instituţiile pe care le ataca virulent, instituţii care l-au luat partener într-o serie de proiecte pentru a reforma domeniul justiţie şi afaceri interne. Dacă pentru opinia publică fusese un necunoscut până în vara lui 2019, pentru o pleiadă de miniștri afiliați tututor partidelor, pentru grei ai serviciilor secrete, ai sistemului de securitate și apărare, pentru unii rectori conectați la acest sistem nu era un necunoscut.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE