sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterOPINII | Ce avantaje ar avea desemnarea lui Nicolae Ciucă

OPINII | Ce avantaje ar avea desemnarea lui Nicolae Ciucă

Jurnalistul Sebastian Zachman a găsit 10 avantaje ale numirii generalului (r.) Nicolae Ciucă în funcția de premier al României.

1. Ar impune respect în coaliția de guvernare, în condițiile în care PNL destestă USR PLUS (și viceversa), iar USR PLUS destestă UDMR (și viceversa). Nicolae Ciucă ar putea gestiona orgoliile dintr-o alianță eterogenă.

2. Ar colabora perfect cu președintele Klaus Iohannis. Este unul dintre puținii oameni în care șeful statului are încredere. Dacă privim puțin în spate, vedem că România a făcut pași înainte doar când a existat o relație apropiată între președinte și premier. Coabitarea nu funcționează.

3. Ar opri, sper, risipa banului public. Ca șef al Armatei a stat ca un ghimpe în coasta PSD, care pusese ochii pe câteva contracte pentru clientela de partid. De altfel, Liviu Dragnea chiar a încercat să-l dea jos.

4. Ar îndepărta lipitorile din Guvern. Faptul că l-a dat afară imediat pe adjunctul SGG Costel Barbu, cunoscut ca demnitaru’ Bitanu, mă face să cred că se va înconjura de oameni corecți.

5. Orientarea României ar fi pro-UE și pro-SUA, fără nicio îndoială. E apreciat de americani.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE