miercuri, 25 mai 2022
AcasăNewsletterOPINII | Cristian Câmpeanu - Ce vrea, de fapt, USR-PLUS?

OPINII | Cristian Câmpeanu – Ce vrea, de fapt, USR-PLUS?

Păcatul cel mai mare al USR-PLUS este că trăiește cu impresia că are undeva bine puse deoparte un anumit număr de voturi care îi aparțin de drept.

Ați auzit vreodată de Ștefan Pălărie? Dl Pălărie este, după cum aflăm de pe diverse website-uri, „trainer și facilitator”, care se ocupă de public speaking, training pentru angajații corporațiilor, dezvoltare personală și alte lucruri care nu au valoare decât în mediul corporate. În plus, conduce un ONG educațional premiat în România și la nivel european pentru inovație și impact în educație. Foarte frumos.

Mai este și membru al USR-PLUS, aripa PLUS. Din această poziție și în urma unor proceduri și alegeri despre care am aflat că au fost „democratice și transparente”, dl Pălărie a ajuns să ocupe prima poziție pe lista de candidați la alegerile legislative pentru Senat la București.

Pălărie nu are niciun merit politic care să îl califice pentru această onoare, dar dacă a ajuns să fie primul pe listă înseamnă că USR-PLUS a considerat că este cel mai bun membru de partid din tot Bucureștiul. Mai bun, se vede treaba, decât Florina Presadă sau Vlad Alexandrescu, oameni care au performat de-adevăratelea în mandatul trecut, dar care au fost „exilați” pe pozițiile a șasea și a șaptea, considerate neeligibile.

Cum s-a ajuns aici este puțin relevant pentru publicul non-userist. Doamna Presadă, de exemplu, a acuzat manipularea de către conducerea centrală a procedurii prin care au fost aleși delegații care au votat, la rândul lor, listele de candidați. Ceea ce ar putea fi însă relevant este faptul că, dată fiind organizarea puțin neobișnuită a USR-PLUS, orice conflict intern devine, automat, public.

Impresia generală cu care rămâne spectatorul neimplicat este că, de la demisia lui Nicușor Dan și până astăzi, USR-PLUS este un partid măcinat necontenit de scandaluri și certuri interne pentru funcții, candidaturi și Dumnezeu mai știe ce.

Asta, în condițiile în care USR-PLUS nu a avut niciodată o majoritate în vreun for de reglementare, nu a participat la coaliții și nu a ocupat niciodată vreo funcție executivă. Dacă nu urmărești grupurile interne de „dezbatere” din interiorul partidului, unde se cultivă o cultură a nemulțumirii și contestării permanente, nu vei reuși să înțelegi „pentru ce se ceartă de fapt ăștia”.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE