miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterOPINII | Ioan Stanomir - Înainte de campania electorală: despre alegeri şi...

OPINII | Ioan Stanomir – Înainte de campania electorală: despre alegeri şi pandemie la români

Între alegerea, triumfală şi simbolică, a lui Florin Iordache în fruntea Consiliului  Legislativ şi sonorele alerte apocaliptice de covid ale telefoanelor mobile, ziua de ieri, 20 octombrie 2020, a fost una  obişnuită din viaţa patriei noastre în timpuri de pandemie.

Meritul unui complice la infracţiunile politice ale lui Liviu Dragnea a fost recompensat cu o poziţie demnă de competenţele sale, în vreme ce Guvernul României, prin domnul Arafat şi colegii săi, a dus mai departe strategia de înfricoşare a populaţiei pe care o îndrumă părinteşte.

Alegerile parlamentare sunt următoarea urgenţă a unui stat care a reuşit, aproape fără efort, să-şi dezvăluie incapacitatea sa de a gestiona, cu respectul libertăţii şi al demnităţii umane, criza sanitară, mizând, de la început şi până acum, pe frica de moarte şi pe panică ca pe instrumente de comunicare şi de administrare.

Partidele, harnice, aleg, cu grijă, pe cei mai destoinici dintre români spre a permite reprezentării să capete un nou sens. Tot ceea ce are mai credibil România, ca inteligenţă şi talent, este încadrat pe listele pe care românii le vor examina, cu maturitate, la urne. Naţiunea noastră, atentă la normele de protecţie sanitare şi echipată corespunzător, va trece încă un test  în drumul său spre consolidarea democratică.

Dincolo de acest ton ce poate evoca un jurnal de actualităţi al anilor comunişti, dincolo de ironie şi de sarcasm, alegerile parlamentare care se apropie probabil sunt unul dintre cele mai importante pariuri pe care preşedintele României le realizează în cariera sa politică: intenţia sa este aceea de a oferi partidului cu care se asociază, în calitate de preşedinte-jucător, spre a relua formula predecesorului său, majoritatea  parlamentară de care nu beneficiază acum. Insistenţa cu care şeful de stat revine la tema alegerilor şi la urgenţa lor nu este întâmplătoare.  Sentimentul unui moment care trebuie fructificat îl motivează pe Klaus Iohannis.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE