joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterOPINII | Mădălin Hodor - Joc în trei la alegeri

OPINII | Mădălin Hodor – Joc în trei la alegeri

Este tot mai sigur că va exista o luptă în trei. PSD, PNL și Alianța USR-PLUS își vor disputa procentele și victoria electorală.

De asemenea, cele trei formațiuni politice sunt cu ochii pe premiul cel mare: guvernarea. Care sunt strategiile lor și care sunt șansele fiecăreia? Ce ar reprezenta o victorie și ce anume un eșec?

Pentru PSD, o eventuală victorie ar fi un pas înainte spre consolidarea puterii actualei echipe de la conducerea partidului. Strategia domnului Ciolacu de a scoate de pe pozițiile eligibile pe majoritatea oamenilor epocii Dragnea, netezirea asperităților interne și introducerea unor criterii etice în selectarea candidaților (chiar dacă pur de fațadă) au fost semnale că PSD a înțeles că are nevoie de o nouă față.

Profitând de pandemie și de nemulțumirea generală față de modul în care guvernul liberal o gestionează, partidul s-a repliat cu o viteză uimitoare, reușind un scor bun la alegerile locale. Ceea ce îi dă speranțe solide pentru a se bate de la egal la egal cu liberalii.

Ajutat de o prezență slabă la urne și de o mobilizare exemplară, PSD poate câștiga alegerile parlamentare. Ce anume însă va face cu această eventuală victorie?

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE