vineri, 30 iulie 2021
AcasăSubiectivContributoriOPINII | Moţiunea PSD pe Sănătate – demagogie şi ipocrizie

OPINII | Moţiunea PSD pe Sănătate – demagogie şi ipocrizie

Când ai girat, prin 14 mandate din 21, neajunsurile din sistemul de sănătate, când ai convertit subiecte cu un mare grad de emoţie publică în vehicul electoral pentru propriul interes politic, făcând promisiuni mincinoase în campanii electorale, a te arăta deranjat de deficienţele, mari şi incontestabile, din sistemul de sănătate, fără însă a-ţi asuma partea, mare, de responsabilitate, denotă demagogie şi ipocrizie.

„Incompetența și lipsa de asumare ucid”, acuză, în cor, parlamentarii PSD în moțiunea de cenzură iniţiată împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pe care îl numesc „un pericol pentru sănătatea și viața românilor”. Da, incompetența și lipsa de asumare pot ucide.

Şi corupția tot acolo duce. Și lozincile populiste din campaniile electorale, urmate de un dezinteres nesimțit afișat în timpul mandatelor de la Sănătate, de asemenea. În sistemul de sănătate, jecmănit ani și ani de o mafie de care Justiţia s-a atins doar într-o foarte mică măsură, a lipsit o reformă reală. Iar efectele le resimţim cu toţii.

Dacă însă această moţiune nu era doar un demagogic exerciţiu politic, putea să mai aştepte. Măcar vreo şase luni. Pentru a conferi demersului credibilitate. Dacă exista onestitate şi responsabilitate din partea iniţiatorilor, parlamentarii PSD ar fi trebuit să citească textul moțiunii de cenzură cu o oglindă în față. Aşa, ar fi văzut răspunderea pe care o au față de această situaţie şi foştii miniștri social-democraţi ai Sănătăţii. 14 din cele 21 de mandate de la Sănătate, câte a fost din 1990 încoace, au revenit acestui partid, fie că s-a numit FSN, PDSR ori PSD.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE