sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterOPINII | Paznicii limbii române din inima secuimii

OPINII | Paznicii limbii române din inima secuimii

Mai în tinereţe, pe la mijlocul anilor 2000, am fost pentru o scurtă perioadă de timp directorul a două săptămânale din Harghita, unul de limbă română, celălalt de limbă maghiară, editate de aceeaşi companie.

Am fost, foarte probabil, singurul şef român al vreunei tipărituri de limbă maghiară.

În perioada petrecută acolo, în Harghita, am avut ocazia să aflu de existenţa unui aşezământ caritabil, întemeiat de nişte călugăriţe greco-catolice românce, care se îngrijea de copii orfani, abandonaţi de părinţi sau cu părinţi care, pur şi simplu, nu le puteau purta de grijă.

De atunci şi până acum, am vizitat de mai multe ori Casa „Sfântul Iosif” din Odorheiul Secuiesc, singur sau împreună cu prieteni jurnalişti. De câte ori am putut, am mers cu donaţii la acea Casă, care e casă pentru vreo 200 de prichindei.

Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE