vineri, 30 iulie 2021
AcasăSubiectivContributoriOPINII | Primarii să ia în serios educația, nu să vină cu...

OPINII | Primarii să ia în serios educația, nu să vină cu inițiative populiste

Solicit public primarilor municipiilor din România să ia în serios educația și să acționeze profesionist, conform celor descrise mai jos, nu să vină cu inițiative populiste, spălându-se pe mâini de problemele educației.

Motivând că „oamenii din Primărie habar nu au de educație și oricum nu fac nimic”, mai mulți primari de municipii au anunțat că vor numi în Consiliile de Administrație ale școlilor cetățeni, care „au disponibile 2-3 ore pe lună”, selectați pe baza atotputernicului și transparentului CV.

Această măsură nu este doar populistă, ci și foarte periculoasă. Ea denotă fie o neînțelegere profundă a rolului Consiliului de Administraţie și primarului în educație, fie dorința primarului de a se spăla pe mâini de domeniul educației. Iată de ce, și iată soluțiile:

1. E periculos pentru că cetățeanul numit, să spunem că e „doamna inginer X”, răspunde inclusiv penal de consecințele deciziilor Consiliului de Administraţie. Dacă, de exemplu, se întâmplă un accident în școală și se constată că accidentul este urmarea neglijenței Consiliului de Administraţie, mai precis a votului decisiv într-o anume decizie a „doamnei inginer X”?

Este doamna inginer X, persoană onorabilă, bine intenționată, pregătită să meargă la pușcărie pentru decizia Consiliului de Administraţie? Atrag atenția cetățenilor entuziaști să participe în Consiliile de Administraţie în numele primarului că se expun unor grave consecințe în caz de probleme.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE