sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterOPINII | Ramona Avramescu: Ce n-aș da acum să pot vota pentru...

OPINII | Ramona Avramescu: Ce n-aș da acum să pot vota pentru noaptea asta, nu mai am răbdare încă 2 ani

Pe 31 ianuarie 2017, aproape de miezul nopții, aterizam la Otopeni, după o minivacanță minunată la Londra, cu două prietene bune din liceu.

Când mi-am deschis telefonul, am găsit 160 de mesaje pe whatsapp: în cele 3 ore cât fusesem în aer, guvernul Grindeanu dăduse OUG 13. Alex m-a așteptat la aeroport și mi-a zis că s-a adunat lume în Piața Victoriei, nu vreau să trecem să vedem ce se întâmplă?

Vreau, cum să nu. Am ajuns tocmai când câțiva agitatori încercau să sară gardul guvernului și aruncau cu bulgări în jandarmi. Ne-am dus să filmăm cu telefonul și m-am trezit cu un spray lacrimogen direct în ochi. N-am putut vorbi și am lăcrimat vreo oră. Ne-am dus acasă și am stat toată noaptea la televizor și pe telefoane. Dar dacă aș fi putut să aleg orice loc din lume atunci, aș fi ales o cabină de vot. Însă mai trebuia să aștept 4 ani și mi se părea o veșnicie.

Pe 10 august 2018 am lucrat. Am vizionat toată ziua imagini de la protestul Diasporei și am ascultat mărturii ale oamenilor care veniseră în țară special pentru el.

La început am fost sceptică, tot politicul trebuie să fie în spatele lui, dar pe măsură ce ascultam și scriam, oamenii ăia au ajuns să mă emoționeze: chiar voiau să se întoarcă acasă, dar nu în orice condiții.

După jurnal, am plecat la o nocturnă de poezie în centrul Bucureștiului. Alex mi-a zis: nu vrei să trecem prin Piață, să vedem care e atmosfera? Trecem, normal. Ne-am întâlnit cu mulți prieteni și am lăsat baltă poezia, am rămas.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE