miercuri, 18 mai 2022
AcasăSubiectivContributoriOPINII | Rodica Culcer - Ce spune impertinența lui Claudiu Năsui?

OPINII | Rodica Culcer – Ce spune impertinența lui Claudiu Năsui?

„Și?”-ul impertinent al tânărului Năsui ne spune că actuala coaliție este eterogenă și inegală la capitolele profesionalism și moralitate publică.

Deși poate că spera cu totul altceva, ministrul economiei, Claudiu Năsui, va rămâne multă vreme asociat în memoria publicului cu celebrul „Și?”, cu care a răspuns, ca un puști obraznic, atunci când a fost întrebat la Digi 24 despre rațiunea numirii unei foste colaboratoare a Securității într-o funcție de director general adjunct în ministerul pe care îl conduce.

De altfel, întreaga apărare a domnului Năsui a fost subțire, inclusiv argumentul că decizia Curții de Apel în privința Claudiei Florina Prisecaru – marea expertă în finanțe publice fără de care Ministerul Economiei nu poate funcționa – nu ar fi definitivă. Ministrul a anunțat ulterior, probabil forțat de conducerea USR PLUS, că renunță la această numire.

Incident închis? Se pare că da, judecând după tăcerea mediatică așternută asupra subiectului, deși nu ar trebui să fie, mai ales în aceste zile, când dezastrele care se succed (nu numai în sănătate) ridică extrem de acut problema reformelor profunde necesare pentru a stopa transformarea țării într-un stat eșuat.

Or, în acest context, este esențial ca selecția echipelor ministeriale să răspundă unor înalte standarde de profesionalism și moralitate. 

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE