miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterOPINII | Rodica Culcer - nerușinare.gov.ro

OPINII | Rodica Culcer – nerușinare.gov.ro

Președintele Iohannis și premierul Florin Cîțu par să fie singurii români care s-au „programat” fără probleme pentru a doua etapă a vaccinării anti-COVID.

În procesul spălării pe creier prin televiziuni, bicepșii președintelui au devenit un subiect mai important decât sincopele din programarea cetățenilor de rând sau viciile de fond ale strategiei naționale de vaccinare.

Potrivit ukazului prezidențial și guvernamental, campania de vaccinare trebuie să fie, de fapt, în primul rând, una de imagine. Cum altfel să înțelegem ușurința cu care premierul Florin Câțu declara duminică dimineață, după toate problemele înregistrate în procesul de programare, că „programările merg bine”.

Dacă primul finanțist al țării făcea un calcul elementar bazat pe statistica prezentată de STS privind programările realizate până sâmbătă la ora 20:00, socotind câte persoane peste 65 de ani reprezintă 52,6% din cele 305.562 de programări (din cele 364.800 de sloturi disponibile) și apoi raportând numărul obținut la totalul populației din această categorie de vârstă (peste 3.664.411 persoane la 1 ianuarie 2020), ar fi obținut impresionantul procent de 4,69%.

Deci, când se va termina vaccinarea vârstnicilor dacă programarea merge în acest ritm? Pentru a-l trezi definitiv la realitate pe premier, platforma națională de vaccinare s-a blocat din nou luni dimineața.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE