joi, 5 august 2021
AcasăNewsletterOPINII | Ruxandra Hurezean: Parlamentarii care vor reprezenta diaspora

OPINII | Ruxandra Hurezean: Parlamentarii care vor reprezenta diaspora

Observați că cel de la AUR este foarte implicat în viața și rezolvarea problemelor sociale ale culegătorilor de sparanghel. În el s-au putut recunoaște perfect.

La Senat, unul dinte fotolii va fi ocupat de Radu Mihail, actual parlamentar de diaspora. Potrivit Europa Liberă, acesta a inițiat mai multe proiecte legislative și campanii în beneficiul românilor din străinătate.

Al doilea senator de diaspora vine de la PNL. Liberalul Viorel Badea își va începe cel de-al patrulea mandat în această funcție.

La Camera Deputaților lucrurile stau diferit. Astfel, USR-PLUS va avea două mandate de deputat. Acestea le revin lui Iulian Ştefan Lorincz, titular de listă la Camera Deputaților, și Siminei Tulbure, o româncă stabilită în Marea Britanie.

Iulian Ştefan Lorincz Titular de listă la Camera Deputaţilor a absolvit Universidad Politécnica de Valencia, are propriul birou de arhitectură, unde realizează proiecte urbanistice, industriale, reabilitare și design, și este unul dintre fondatorii filialei USR Parlamentarii care vor reprezenta Diaspora.

Simina Tulbure a locuit mulți ani în Marea Britanie, unde a absolvit facultatea și masterul la University of Essex, are experiență în Parlamentul European și la Banca Europeană de Investiții, acesta fiind ultimul loc de muncă. În prezent locuiește la Luxemburg.

PNL va avea un singur post de deputat de Diaspora, în persoana lui Valentin Făgărășian, un om de afaceri român din Italia, Ambasador RePatriot.

Cel de-al patrulea fotoliu de deputat de Diaspora ar trebui să revină lui Boris Volosatîi, de la AUR. Vlosatîi este directorul liceului Gheorghe Asachi din Chișinău, militant al Unirii României cu Republica Moldova.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE