duminică, 26 septembrie 2021
AcasăSubiectivContributoriOPINII | Sfârşitul trumpismului. A fost un virus sau un vaccin?

OPINII | Sfârşitul trumpismului. A fost un virus sau un vaccin?

În tot răul e şi-un bine: era necesară mineriada asta la Washington pentru ca Partidul Republican să se de-trumpizeze, aşa cum se întâmplă accelerat în ultimele 24 de ore.

Până ieri susţinerea politică din partea lui Trump era garanţia că te vei realege în Congres şi Senat. De ieri e o pată la dosar, un ambarasment de care toţi vor să scape cât mai repede, începând cu corifeii Mitch McConnell, Tom Cotton sau Ted Cruz. Va fi foarte interesantă cursa pentru desemnarea candidatului prezidenţial republican în 2024, un exerciţiu delicat de delimitări şi explicaţii din partea multora: da, e adevărat că l-am susţinut, dar …

Două luni de contestări penibile ale alegerilor au îndepărtat de partid segmente importante din votanţii recenţi ai preşedintelui. Înainte exista pretextul că delirul de grandoare şi agresivitatea pe Twitter sunt pentru ţară, ca s-o apere de rivali externi şi s-o facă iar mare. Perioada de după pierderea alegerilor a făcut însă mai clară căderea în delir şi mai ales ridicol.

Mai cu seamă, faptul că totul e în interes personal şi de grup, începând cu lista degradantă de graţieri prezidenţiale ale consultanţilor politici corupţi.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE