duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterOPINII Sorin Ioniță - Ofensiva PSD după alegeri: „активные мероприятия”

OPINII Sorin Ioniță – Ofensiva PSD după alegeri: „активные мероприятия”

PSD a împrumutat elemente din campania lui Trump, votul, instituțiile și democrația în general trebuie decredibilizate preventiv, în caz că iese prost și data viitoare.

În confuzia de după aflarea rezultatelor în alegerile locale pe București, PSD a părut un pic derutat, dar și-a revenit repede din pumni și a trecut la ofensivă. Vreo 24 de ore, Gabriela Firea s-a ascuns de public, dar s-a prins repede că răfuiala din partid cu perdanții se poate amâna și de data asta, cu condiția ca toți să se alinieze în spatele trusturilor media și să cânte aria care trebuie.

Trusturi, trebuie spus, bine hrănite cu resurse publice chiar de guvernul PNL, în anul de pandemie 2020 mai mult decât oricând în trecut. Primăria București nu se pune, banii ăia veneau oricum.

Suntem acum în cele câteva zile de suprapunere între campania pentru București încheiată și viitoarea campanie pentru alegerile parlamentare, presupusă a se organiza pe 6 decembrie. Deoarece numai naivii cred că bulibășeala, victimizarea și tărăboiul media orchestrat la care asistăm, cu fake news pe punctaj și curgând pe toate canalele posibile, mai au ceva de-a face cu alegerile locale. Nu, acelora li s-a pus cruce, după cum știu foarte bine și dna Firea, și dl Tudorache.

Contraofensiva retorico-politică pe București, în care plouă cu cereri ba de renumărare, ba de anulare completă a votului – depuse ori doar anunțate pe gură, nu e clară, deoarece BEC comunică catastrofal zilele astea – la sectorul 1, sectorul 6 și Primăria Generală, fără o bază legală clară, e, de fapt, salva de deschidere a campaniei pentru parlament. Se trage cu toate tunurile.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE