Incidențe, divergențe

Suntem în valul trei al pandemiei (mult mai agresiv) dar lumea pare că s-a obișnuit cu răul.

În capitală incidența infectării ne-ar fi băgat în carantină dacă oficialii n-ar fi evitat-o în ultimul moment înlocuind-o cu accelerarea vaccinării, înăsprirea controalelor și modificarea orarului magazinelor și a circulației nocturne – pentru „reducerea aglomerației”.

Bine vorba n-au sfârșit și aglomerația a și venit. Ion Rădoi (lider sindical, patron, baron pesedist) enervat fiindcă i s-a cerut eliberarea spațiilor comerciale pe care le deținea (prin sindicat) de ani de zile în toate stațiile de metrou, a oprit vineri „spontan” metroul ocupând șinele și provocând haos în capitală și o aglomerație criminală.

N-a fost grevă (greva se anunță și prevede funcționarea parțială), ci un atac interlop la sănătatea oamenilor și la siguranța circulației. Ministrul Drulă i-a declarat teroriști pe Rădoi și trupa lui, le-a făcut plângere la DNA urmând să negocieze cu teroriștii închiderea conflictului. În mod ciudat, Șoșoacă a ratat protestul de pe șinele metroului – fiind sărită de pe șine.

Întrebarea e dacă Rădoi a acționat de capul lui sau a fost sfătuit de cei care au făcut din el un gangster politic – parte din rețeaua instalată după ‘90 în toate punctele strategice pentru a le controla (jupuindu-le) sub orice guvernare.

Așa că valul trei i-a lăsat pe guvernanți fără suflare. Doar Vlad Voiculescu stă afișat denunțând „felul inventiv” în care se calcula incidența înainte de alegeri făcându-l pe Paul Stănescu (PSD) să observe că VV „se comportă ca o soprană în corul bocitoarelor, de parcă ar fi în opoziție” precizând: „Dacă eram prim-ministru în secunda doi el nu mai era ministru”. Păi, nici nu e. Face figurație, respectiv figuri. Tocmai a decis că orice medic poate trata bolnavii de covid. Și stomatologii, veterinarii, ginecologii? Ideea ar fi că la fotbal și la COVID se pricepe toată lumea. Chiar și Becali. Simptome urâte și în parlament unde Tănasă (AUR) simțindu-se „amenințat” de Dehelean (USR) a reacționat zoo-logic: „Dispari de aici, mă, păduche, dispari mă, nu mai râde ca boul la mine”. Amenința sau râdea? Tănasă le confunda. De fapt râdeau curcile de el. Seara la tv cei din AUR și din USR s-au numit reciproc „securiști”, oripilând-o pe Iulia Scântei (PNL). Scânteia liberală a luat atitudine: nu se poate, e un limbaj inacceptabil. Ce s-o mira așa? Vulgaritatea e de mult în politică (și peste tot) iar când partidele promovează fete și băieți (mai tineri sau mai copți) cu bani, tupeu și epoleți (culeși uneori din discoteci), la ce te aștepți? Prinzând momentul, Ciolacu vrea comisie parlamentară de anchetare a incidențelor deși Iohannis a explicat că „au existat două forme ușor diferite de calcul”. Nimic nou. Totdeauna există două măsuri. Măsurându-și forțele, consiliera Ana Muntean (USR Timișoara) a luat jandarmii și a spart petrecerea dintr-un restaurant. Apoi își plângea de milă: „A fost o mare greșeală”. Nu plânge, Ana. Așa-i când umbli cu jandarmi. Multe fete au pățit-o. Sunt cam abuzivi. Și CCR a abuzat de sine declarând neconstituțională desființarea Institutului Revoluției unde inculpații Iliescu și Gelu Voican se tot studiau pe bani publici. Rușine, CCR! Din cauza restricțiilor din țară, Dâncu și Coldea s-au întâlnit în Dubai (și cu niște șeici). Aveau ceva de îngropat în nisip? Aveau ceva de vânzare? Aveau ceva de cerșit – tinzându-și mâna în deșert? Dar totul e deșertăciune.

ACEST ARTICOL A APĂRUT MAI ÎNTÂI ÎN REVISTA 22

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.