luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterOPINII | Tia Șerbănescu - Rondul de noapte

OPINII | Tia Șerbănescu – Rondul de noapte

Pe cabina de vot ar trebui să scrie: lăsați orice speranță, voi ce intrați aici. Și puneți ștampila.

Deși alegerile prezidențiale din SUA au fost urâte, brutale, cu acuzații de fraudă, contestații și anunțuri deplasate (unde Trump s-a comportat ca țața Firea), ele ne-au oferit totuși o variație scoțându-ne (ocazional) din disperarea neputincioasă în fața agresivității COVID-19 – sporind în același timp neliniștea privind soarta lumii în care trăim.

De asta dată, “cel mai puternic om al lumii”, cum e supranumit președintele SUA, este Joe Biden (o veste bună pentru fugitul Puiu Popoviciu, partenerul de afaceri al lui Biden Junior) care pare deja la capătul puterilor. În plus, e înclinat spre neomarxism astfel că USA riscă să devină Uniunea Sovietică Ailaltă vorba unui banc vechi. În fine, Dumnezeu să ocrotească America – fiindcă are mare nevoie. Și fiindcă avem nevoie de ea. Și la noi, păstrând proporțiile a continuat campania pentru parlamentare unde calul de bătaie al lui Ciolacu este “proasta gestionare a pandemiei”.

De parcă Dăncilă asigura o gestionare mai deșteaptă! Ei, a replicat Iohannis “în ultimii 30 de ani, 20 de ani România a fost condusă de PSD care a avut o politica sanitară proastă”. Proastă și rea.

Fugarul Rizea, reținut la Chișinău pentru a-și ispăși condamnarea din România, a înfățișat cu probe și exemple rețelele de ofițeri, politicieni, miniștri, ziariști, judecători, notari, avocați (toti acoperiți) care au furat țara pas cu pas. Sigur, lucrurile acestea se știau – dar n-aveau chip nume și prenume. Acum au. Vor păți ceva acești “infractori criminali”? Probabil că unii vor fi opriți (Bănicioiu) iar alții merg mai departe (Ponta). Auzind grozăviile, Grindeanu și Ciolacu și-au jurat unul altuia pe icoană ca nu sunt acoperiți. Și nici descoperiți.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE