miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterOPINII | Tia Șerbănescu - Scenariul roșu și negru

OPINII | Tia Șerbănescu – Scenariul roșu și negru

De când numărul de decese și infectări cu COVID crește pe zi ce trece, nimeni nu mai știe pe ce lume și în ce scenariu este.

Capitala a intrat în scenariul roșu (rata de infectare de 3,02/1000), după ce a oscilat câteva zile între roșu și galben (ambele fără apă caldă) dar cu rata de infectare calculata diferit – ceea ce l-a iritat pe Iohannis: „Nu putem trăi cu două statistici diferite”. Ba bine că nu! Mereu am trăit între două statistici diferite: una reala și alta oficială.

Trăim și între decizii diferite. Întâi s-a interzis pelerinajul la Sfânta Paraschiva dar după ce evlavia credincioșilor a devenit agresivă acestora li s-a dat liber să pupe racla la grămadă.

Supărata pentru că se interzic pelerinajele și se închid teatrele, Firea care-și face veacul la A3 (Felix Culpa!) a filozofat: „Dacă-i iei omului credința și cultura, el se abrutizează”.

Nota bene: ca să le aibă, omul trebuie să fie în viață, madam Fîrlifus! Și mai drastic Ponta a acuzat: „Toți acești oameni au fost omorâți de Orban și de Iohannis care au vrut alegeri; sunt criminali”.

Asta să le-o spună prietenilor săi, chinezii, care au nenorocit o lume întreagă cu virusul lor indiferent dacă au fost alegeri sau nu. Și celor care nu se mai opresc din petreceri și proteste. Cum PE este și el plin de COVID și trece pe roșu (online) Băsescu a declarat că „la conducerea UE sunt politicieni slabi”. Nu se compară cu fiica sa Eba care candidează pe listele PMP („doresc să‑mi aduc aportul”).

Bravos! Succesuri! Deși logoreic în ultimul hal, Ponta nu a suflat un cuvânt despre dezvăluirile fostului deputat PSD Cristian Rizea privind sumele uriașe sifonate din contractele lui Ghiță direct în campania și escapadele sale, nici despre milionul de euro cerut lui Becali (apropo, cât i-o fi dat Tăriceanu ca să-l pună pe liste?) și nici despre întâlnirea din vară cu Ghiță pe o insulă grecească.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE