miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterOPINII | Tia Șerbănescu - Simptomele neputinței

OPINII | Tia Șerbănescu – Simptomele neputinței

E grea, din ce în ce mai grea lupta cu pandemia dar și lupta pentru alegerile parlamentare e aprigă. Uneori cele două flancuri s-au intersectat.

PSD a luat medicii din cabinete (Rafila, Streinu-Cercel) și i-a pus pe listele parlamentare în ideea că și doctorii (foarte expuși în această perioadă) au nevoie de imunitate. Pentru orice eventualitate.

Mai ales cand au probleme ereditare. Tatăl lui Rafila de exemplu a fost mare securist la Arad în anii cei mai negri – când țăranii care s-au opus colectivizării au fost executați. În aceeași perioadă atroce și tatăl fraților Leonard și Ludovic Orban a fost securist în orașul Stalin (Brașov). Deci fiilor le-a mers bine în democrație. Astfel calificat, Orban a evaluat starea epidemiologică a adversarului:”PSD n-a murit, PSD se zvârcolește”. Și se zvârcolește chiar pe listele PNL care a preluat patru miniștri din guvernele Dragnea.

Acum nu mai sunt ciumați. Au fost dezinfectați de liberali care și-au ținut promisiunea și i-a răsplatit fiindcă că au votat cu PNL. Cum în politică promisiunile (mai ales cele electorale) sunt încălcate, e suspect că taman asta a fost respectată. “Întrebați la PNL, ei au făcut listele” a replicat Iohannis. Nu mai spune! Adică Orban nu i-a spus cine-i pe liste? “Mulțumesc!” răspunde președintele închizând subiectul. Pentru puțin.

La PSD a dispărut însă veșnicul Oprișan care s-a așezat singur în capul listei de Vrancea dar și-a pierdut capul de mâna lui Ciolacu anunțând apoi:”eu am renunțat, sunt un politician care are gura mai mare decat de obicei”.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE