OPINII. Tia Șerbănescu: Transparență și opacitate

Data:

Suntem în martie, tulpinile de COVID se înmulțesc iar vaccinarea a produs reacții adverse și în coaliție unde relațiile dintre USR și PNL (bazate pe neîncredere reciprocă) s-au tot alterat.

Cîțu verifică modul în care a publicat ministrul sănătății date confidențiale privind testările și vaccinările preferențiale (adică pe pile, exact cum și-a procurat și Vlad Voiculescu vaccin antigripal) – fără avizul „instituțiilor abilitate”. Pardon! Le trebuia avizul SRI? VV a pretins că a procedat astfel „pentru transparență”. Aș! A vrut să-l faulteze pe Gheorghiță dar acesta a ripostat: „Informațiile trebuie validate înainte”. Păi, Gheorghiță n-avea decât să le publice el validate, lustruite și corectate – mai ales că și el vrea transparență. Toți iubesc transparența dar fiecare în felul său (nepotrivire de caracter!) – căci și Cîțu „susține transparența”.

Glasnost, adică. Dar perestroika? După 4 decenii de la lansare (de către Gorbaciov) transparența și restructurarea au rămas tot vorbe goale în discursurile oficiale. Dar degeaba se ascund datele căci realitatea le găsește. La ATI (Sibiu) pacienții de COVID sunt legați de pat și sedați până mor sufocați iar la Târgu Mureș un medic a murit în aceleași condiții inumane. Probabil că angajații care-și leagă pacienții de moarte iau și sporuri de COVID – murdărind astfel munca medicilor care salvează vieți. Deși vaccinul e un mod de salvare, AUR protestează la adresa vaccinării obligatorii (care e voluntară) doar pentru că protestul e singura sa formă de existență: protestez deci exist. Și delirez: la protest a apărut lozinca „vaccinul te face liber” (în germană) parafrazând o lozincă nazistă iar un senator AUR a elogiat legionarii în parlament. Sinistru! Independentă (adică lăsată de capul ei), Șoșoacă a ajuns la absurd: „Guvernul e neofascist” iar „mascarada pandemiei” bagă țara în carantină de Paști „luându-ne dreptul la religie și credință” drept care “anti-românii” Iohannis și Arafat să plece din țară. 

Citește articolul complet în Revista 22.

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Cîrstoiu stop. Am fost convins că PSD și PNL...

Orașul cu nasul pe sus votează un golan

Toate sondajele de opinie publicate în ultima vreme arată...

Cine-l poate bate pe Nicușor Dan

Cine-l poate bate pe Nicușor Dan? Cine va deconta...

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...