OPINII -Tia Șerbănescu: Uniți în cuget și-n buget

Hai, c-a venit primăvara. De-acum nu ne mai îngheață nasul și picioarele. Ci doar pensiile și salariile. Și bugetul e semicongelat.

Prezentat ca reformator („cine nu se reformează va fi reformat prin buget, dispar sporurile nesimțite” amenințase Cîțu), bugetul a ajuns conservator: „Nimeni nu e dat afară, toată lumea primește aceleași salarii și sporuri” a anunțat (presat de Orban) același Cîțu. Prin urmare, cum nimic nu se taie totul se conservă – nu e vorba de un buget de austeritate cum pretinde PSD – pe care Cîțu l-a trimis la școală: „Dragi PSDiști puneți mâna pe carte”. Aș! Partidele preferă să pună mâna pe putere. Apoi primesc cartea acasă.

Bugetul a trecut însă prin comisiile permanente și cele „aleatoare” (cum le zice Orban) depășind miile de amendamente ale PSD pe care coaliția unită le-a respins fără milă. Exact cum pățeau amendamentele PNL la bugetele PSD. Firea a avut și ea un amendament privind creșterea alocațiilor – pentru care a cerut susținerea online a „copiilor care știu să scrie”. Faptul că Firea cheamă copiii la luptă politică e dezgustător. Dar nu surprinzător. În această privință Firea e recidivistă. Dar nici miniștrii nu sunt negustori cinstiți. Năsui (Economie) și-a cedat aproape toate atribuțiile către trei secretari de stat. Și-a subcontractat lucrările, cum se obișnuiește. Și Vlad Voiculescu a procedat la fel păstrându-și doar vedetismele. Vicepremierul Barna nu concepe însă ca premierul să remanieze vreun ministru USRist fără voia sa – altfel „se remaniază toată coaliția”.

Adică plecăm acasă la mama și la tata. Cîțu anunțase clar (de obicei vorbește indescifrabil) evaluarea miniștrilor cu mandatele pe masă: „Vreau performanță și eficiență”. Păi, nu se mai găsește. Poate doar aroganță. În întâmpinarea bugetului (cu huiduieli) Cîțu a fost convocat în parlament spre a fi contestat: „Uite cine mă contestă pe mine (s-a mirat premierul), Ciolacu, Grindeanu, Tudose, slugile lui Dragnea și Vâlcov”.

Citește articolul integral în Revista 22

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.