OPINII -Tia Șerbănescu: Uniți în cuget și-n buget

Data:

Hai, c-a venit primăvara. De-acum nu ne mai îngheață nasul și picioarele. Ci doar pensiile și salariile. Și bugetul e semicongelat.

Prezentat ca reformator („cine nu se reformează va fi reformat prin buget, dispar sporurile nesimțite” amenințase Cîțu), bugetul a ajuns conservator: „Nimeni nu e dat afară, toată lumea primește aceleași salarii și sporuri” a anunțat (presat de Orban) același Cîțu. Prin urmare, cum nimic nu se taie totul se conservă – nu e vorba de un buget de austeritate cum pretinde PSD – pe care Cîțu l-a trimis la școală: „Dragi PSDiști puneți mâna pe carte”. Aș! Partidele preferă să pună mâna pe putere. Apoi primesc cartea acasă.

Bugetul a trecut însă prin comisiile permanente și cele „aleatoare” (cum le zice Orban) depășind miile de amendamente ale PSD pe care coaliția unită le-a respins fără milă. Exact cum pățeau amendamentele PNL la bugetele PSD. Firea a avut și ea un amendament privind creșterea alocațiilor – pentru care a cerut susținerea online a „copiilor care știu să scrie”. Faptul că Firea cheamă copiii la luptă politică e dezgustător. Dar nu surprinzător. În această privință Firea e recidivistă. Dar nici miniștrii nu sunt negustori cinstiți. Năsui (Economie) și-a cedat aproape toate atribuțiile către trei secretari de stat. Și-a subcontractat lucrările, cum se obișnuiește. Și Vlad Voiculescu a procedat la fel păstrându-și doar vedetismele. Vicepremierul Barna nu concepe însă ca premierul să remanieze vreun ministru USRist fără voia sa – altfel „se remaniază toată coaliția”.

Adică plecăm acasă la mama și la tata. Cîțu anunțase clar (de obicei vorbește indescifrabil) evaluarea miniștrilor cu mandatele pe masă: „Vreau performanță și eficiență”. Păi, nu se mai găsește. Poate doar aroganță. În întâmpinarea bugetului (cu huiduieli) Cîțu a fost convocat în parlament spre a fi contestat: „Uite cine mă contestă pe mine (s-a mirat premierul), Ciolacu, Grindeanu, Tudose, slugile lui Dragnea și Vâlcov”.

Citește articolul integral în Revista 22

Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eurodeputat: Guvernul României trebuia să pregătească mai din timp aderarea

Ministrul de Interne al Austriei a reafirmat votul negativ...

Piedone și 3 condamnați din dosarul Colectiv vor să scape de închisoare

Fostul primar Piedone și trei inculpați în Dosarul Colectiv cer anularea pedepsei primite după tragedia din clubul din Capitală. Instanța Supremă a decis să admită cererile de recurs în casație.

Europa liberă: Aderarea României la Schengen și baletul Austriei cu Moscova

Opoziția inexplicabilă, bazată pe argumente false, a Austriei la aderarea României la spațiul Schengen face jocurile lui Putin, așa cum și veto-urile Ungariei le fac. Nimic nu e însă întâmplător, Austria are de mulți ani legături economice și politice cu Rusia, gravitând pe orbita gazului putinist.