duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterOPINII Timișoara: un exemplu pentru toată Europa

OPINII Timișoara: un exemplu pentru toată Europa

Nu pot rezista comparației: între diferite teritorii europene pe care le cunosc bine, între Timișoara și altele.

Confruntat cu naționalismul anti-european, irațional, reacționar, distorsionant, divizor și dăunător care prevalează și astăzi în diferite regiuni ale Europei noastre, la Timișoara a fost ales primar un cetățean non-român, un străin (nu-mi place cuvântul pentru cetățean al UE, dar pe scurt). Și marea știre europeană nu este că a fost ales să fie străin (motivele victoriei sale sunt diferite), ci că a fost ales în ciuda faptului că a fost străin, nu l-a ascuns, a încurajâ votul vorbind în toate limbile locale, nu a înfășurați în niciun steag nici exclus pe nimeni.

Îl felicit pe noul primar, dar mai presus de toate pe cei care, după ce au votat pentru un partid sau candidat, nu au făcut acest lucru condiționat de pașaportul niciunui dintre ei.

Suntem Europa, o putere economică, dar și mult mai mult. Suntem o cultură comună, puternică pentru bogăția sa lingvistică, umană și religioasă, pentru tradițiile sale, ideile sale, moștenirea sa, folclorul său, influența sa globală. Tot ceea ce este moștenirea noastră comună de păstrat, ne face mai bogați, ne face mai puternici, ne face mai buni. Tot ceea ce nu ne unește ne distruge.

Politica din Europa trebuie să fie patriotică pentru ca Europa să ridice capul. Naționalismul este autodistructiv, aduce doar diviziune și diviziunea aduce doar sărăcie.

Felicitări Timișoara pentru că a fost, încă o dată, un exemplu pentru toată Europa.

José Miguel Viñals este un antreprenor spaniol stabilit la Timișoara.

Jose Miguel Vinals
Deține o companie de consultanță - Via Rumania, specializată în deservirea firmelor spaniole care doresc să profite de dezvoltarea zonei Timișoara.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE