sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăSubiectivContributoriOPINII | Valul trei al pandemiei lovește un sat fără câini

OPINII | Valul trei al pandemiei lovește un sat fără câini

România a trecut într-un an dintr-o extremă în cealaltă: de la verticala puterii și restricții dure, la dispariția cvasi-totală a autorității din peisaj.

Cetățenii s-au trezit din nou pe cont propriu tocmai când lovește valul trei al pandemiei. Numărul infectărilor crește vertiginos, iar medicii trag disperați semnale de alarmă că sistemul sanitar riscă să intre in colaps.

O veste bună ar fi că ritmul vaccinării este mult mai bun decât în alte țări europene. Singura rază de speranță este că baza de infectare se micșorează pe zi ce trece, astfel că în câteva luni am putea atinge o masă critică de vaccinați. Altfel, am ajuns într-un punct în care lucrurile par scăpate de sub control. Plutim parcă pe o navă în derivă, în voia sorții.

Guvernul discută chiar astăzi scenarii pentru noi restricții, dar comportamentul autorităților de până acum, plus realitatea din teren, arată că ele NU mai dispun de capacitatea efectivă de a le pune în practică.

Cum s-a ajuns aici?

Oboseala tuturor, erorile comise în gestionarea crizei, oportunismul politic, instalarea neîncrederii pe scară largă, campaniile de fake news, presiunea economiei, toate la un loc au făcut posibil noul val de infectări. Dar nu atât valul ar fi problema, el se manifestă cam peste tot în Europa, ci mai ales gestionarea lui.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE