marți, 30 noiembrie 2021
AcasăSubiectivContributoriOPINII | Zori aurii se ridică deasupra mormântului ciobanului moldovan

OPINII | Zori aurii se ridică deasupra mormântului ciobanului moldovan

Deși avertizat de Miorița, alegătorul român a ales să se pregătească să moară politic. În fața pericolului ca turma lui să fie condusă de ciobani fără legitimitate democratică, a ales să stea acasă pentru că votul e un efort prea mare pentru o ființa așa minunată și delicată ca el.

În fața alternanței deal – vale, familia Urinescu a decis că votul este inutil și că poate fi ars alături de cărți și de viitorul copiilor lor într-un foc purificator. Indiferent de rezultatul alegerilor, era important ca guvernarea într-o criză sanitară și economică să aibă legitimitate. Educația precară prin socializare media și prin televiziune de prost gust au format o majoritate covârșitoare de cetățeni iresponsabili.

Acest alegător nu este reprezentat de imnul național care folosește cuvinte grele de genul ,,viața în libertate sau moarte”, ,,glorie” sau ,,libertate”, ci de melodia fetelor de la formația rusă Serebro ,,Eu, eu, eu”. Mihail Șora a votat la 104 ani, dar trei milioane de tineri au refuzat să voteze pentru că fiecare copil este special și ei merită tot ce e mai bun, fără însă să depune vreun efort pentru libertatea și independența noastră, câștigată cu sânge de martirii neamului.

Cei care stau acasă au șansa să se bucure în continuare de viața minunată de acum. Dacă stai acasă înseamnă că ești mulțumit de ceea ce această țară îți oferă și ai convigerea că nimic rău nu se poate întămpla. Spitalele, cum ar fi spre exemplu Spitalul din Reșita,  arată toate ca spitalul AKH din Viena, șoselele ca autostrăzile din Dubai, iar copiii noștri au un sistem de educația care formează genii pe bandă rulantă.

Avem politicienii pe care îi merităm. Și vom avea în continuare ceea ce noi sădim prin atitudinea noastră față de  democrație. Țara reprezintă cetățenii săi și este oglinda fidelă a responsabilității noastre față de destinul nostru. 

Vom avea un viitor de AUR dacă partidele din noua guvernare nu vor înțelege că au obligația să fie mai conștiincioase decât cetățenii ce refuză să voteze. Un politician ales, cu plusurile și minusurile sale, este mai valoros pentru democrație decât o legumă de canapea ce refuză să voteze și care sparge semințe și salivează la viața surorilor Kardashian.

Cei care își doresc ca a treia forță politică a țării- câreia îi suflă în ceafă și în votanți aurul agatârșilor patrioți- să continue să arate ca o  ceată a lui Pițigoi au ocazia acum să citească Soljenițîn, Max Weber și Nassim Taleb și să vânda la un centru de reciclat hârtie cărțile cu Lenin, Marx și Ayn Rand pentru a cumpăra o pâine pentru copiii muritori de foame aflați sub ocrotirea lui Valeriu Nicolae. Liderul contestabil al acestui partid, pe care mulți colegi îl doresc în izolare politică- a jucat scena Ziței din ,,A stormy night” a lui Caragiale care nu a avut noroc în viață că nu era dusă la Iunion.

Dacă mulți din acest partid nu doresc să salveze România, vor continua să își spele rufele murdare în public, fără a căuta soluții concrete cum ar fi lideri noi mai carismatici decât o pungă de pufuleți, o clarificare doctrinară, o promovare a celor mai buni și abili colegi în viitoarele funcții guvernamentale și o modalitate internă procedurală de soluționare a nemulțumirilor.

Dacă pentru fiecare nedreptate personală din partid, fiecare iese cu scrisoare la ,,Resboiul” și începe să urle că i se încalcă libertatea de exprimare dacă se cere să respecte disciplina de partid stabilită prin reguli scrise, vor avea un viitor de AUR așa cum au avut și cei doi premieri vedetă ce visau la o nouă majoritate cu partidul câștigător al tuturor alegerilor din România. 
Rezultatele te coboară sau te ridică în politică. Indiferent de origini, de câte cârți ai citit sau cât de integru ești, votul arată cât de abil ești ca politician.

Este evident că avem în acest moment un lider care și-a consolidat poziția în fruntea unui partid care a învățat că poate câștiga alegerile în România dacă respectă regula de a nu enerva electoratul. Diferența față de locale s-a văzut pentru că toți liderii locali au respectat punctajul partidului și au repetat mantra ,,pensii și bunăstare” ce duce la vot o treime din cetațenii responsabili ai  României. Indiferent ce face partidul majoritar în viitoarele sale guvernări, acesta va rămâne numărul unu în ochii votanților săi constanți.

Suntem o social democrație de 30 de ani și nu ne vom schimba opțiunile politice atâta timp cât celelalte forțe politice promovează diletanți și preiau practici ale principalului partid din România. Preluarea unor lideri politici ai partidului majoritar pe listele celui de-al doilea partid din România a putut fi justificată prin realitatea politică mioritică.

Scenariul catastrofă avut în vedere de către premier s-a adeverit și racolările de la alegerile locale au ajutat pentru a avea un număr de voturi suficient pentru a forma un nou guvern. Suntem în prezența unui echilibru politic dinamic ce va permite în 2024 ca partidul majoritar să câștige la pas toate alegerile dacă viitoarea guvernare nu va schimba radical țara până atunci. Suntem în inerție de 30 de ani și inerția ajută partidul care are structurile de putere cele mai consolidate.

Numărul maxim de votanți pe viitor nu va depăși pe cei de la alegerile europarlamentare. Partidele democratice trebuie să înțeleagă și să învețe de la principalul partid din România să livreze ceea ce alegătorii lor potențiali vor de la ele.

Altfel, vom ajunge ca la vot să se prezinte doar alegătorii partidului majoritar din România și cei care doresc o Românie în care să avem doar răsărituri aurii în care să ne încolonăm fără mască spre noi orizonturi politice de tip Coreea de Nord. Există speranța ca noii parlamentari de AUR să devină politicieni care să lucreze efectiv pentru binele nației, mai ales că nu putem afirma că toți acești politicieni gândesc la fel. Așa cum ar fi gândit în mod cert cel mai mare partid din țara, primul baschetbalist și primul motociclist al țării.  

Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE