Oprișan pierde în fața lui Oancea din Vrancea. Definitiv.

Data:

În dosarul 1091/91/2016 au fost doi intervenienți în numele jurnalistului Sebastian Oancea. Fundația FREEDOM HOUSE, care apără libertatea de exprimare a jurnaliștilor și interesul legitim al publicului de a fi informat și Asociația ACTIVE WATCH. 

Baronul de Vrancea Marian Oprișan a pierdut definitiv lupta în justiție împotriva jurnalistului Sebastian Oancea într-o acțiune de răspundere delictuală. În urmă cu 4 ani, Oprișan invoca legea, pârându-l în instanță pe jurnalistul Vrancea24, că nu ar fi respectat ”regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului” le-ar fi impus și că ar fi adus ”atingere drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.” Adică baronului și grupului lui organizat de interese. Oancea ar fi încălcat ”regulile de conduită din Vrancea”, pentru că a scris un articol în care i-a numit nababi pe apropiați lui Oprișan: Articolul „Nababii contractelor pe bani publici din județ: deputați, ziariști și sponsori la partid, cu probleme penale” a fost dezvoltat și pe pagina proiectului Inițiativa pentru o Justiție Curată.

Oprișan vs Oancea a fost un proces în care judecătorii de Vrancea s-au recuzat. Toți au refuzat pe rând, să judece. Procesul a fost strămutat la Brăila. Oprișan a pierdut pe fond. Apoi a făcut apel la Curtea de apel Galați. A pierdut și aici. Nemulțumit de justiția locală, Oprișan a făcut un ultim recurs, la instanța supremă, ICCJ. Pe 4 martie a pierdut definitiv. Instanța a considerat recursul nefondat. Acest proces este cel mai recent, dintr-o serie de patru, pierdute de politicianul Oprișan împotriva jurnalistului Oancea, actualmente redactor șef la Vrancea24, publicație membră a rețelei de presă pressHUB. Libertatea de exprimare este un drept fundamental, conform Constituției. Presa servește interesul legitim al publicului. Citiți mai multe și în articolul Epoch Times Oprişan, îngenuncheat din nou în instanţă de jurnalistul Oancea. „Baronul” PSD ceruse daune morale de 200.000 lei, membră pressHUB.

Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primul tanc Leopard 2 a fost trimis deja în Ucraina. Primul pas a fost făcut de Canada

Ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, a publicat imagini video cu primul tanc Leopard 2, de fabricație germană, fiind încărcat pentru a fi dus în Ucraina.

Cei trei de la SGG care primesc 3500 de euro/lună pentru patru ședințe

Secretariatul General al Guvernului a avut anul trecut trei...

Nicușor Dan: Este important ca noi să ne păstrăm zona istorică, pentru ca Bucureştiul să existe pe harta turistică

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, va ataca luni în instanță reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Municipiului Bucureşti, ceea ce, în opinia edilului ar putea da undă verde ridicării unor blocuri între clădirile vechi.

Cum arată cel mai mic oraș din Constanța, unde preotul are ieșiri despotice în fața libertății de exprimare: Căruțe pe străzile aproape pustii, bibliotecă...

Orașul Negru Vodă din județul Constanța, desemnat oraș în urma unei campanii de “urbanizare” pe hârtie din timpul ultimilor ani ai regimului comunist, a coborât sub pragul de 5.000 de locuitori, înregistrând puțin peste 4.600 de oameni la recensământul din 1 decembrie 2021. Reporterii Info Sud-Est au vizitat localitatea pentru a vedea cum arată cel mai mic oraș din județ în 2023.